Мечка убива в района на Бостина

  • 18 септември 2012 13:21

  • 670
  • 0
Мечка убива в района на Бостина
©

Мечка нанася нови щети в района на Бостина, съобщи от Регионална инспекция „Околна среда и води” – Смолян Екатерина Гаджева. Жертви на хищника са станали две овце.

Сигналът в екоинспекцията е получен тази сутрин около 10.00 ч., отново през тел. 112 и в момента има експерти на мястото, където са установили, че действително щетата е нанесена от мечка. По думите на Гаджева единствената недостоверност в сигнала е, че са убити за една нощ, но по степента на разлагането на труповете личи, че това е станало в две поредни вечери – снощи и миналата вечер.

Ощетеното лице е Стоян Оваджиев. От началото на този месец това е третият случай на мечка нанасяща щети в този район. Тогава жертва на мечката беше една овца, информира "Фокус". За годината е третият случай в този район като цяло, първият случай бе в началото на годината и овцата, станала жертва, е на същия овчар. Гаджева каза още, че от началото на годината на територията на Смолянска област мечите щети са около 40. На собствениците, на които е установено, че щетата е нанесена от мечка и не са получили преди това електропастир, се изплаща обезщетение. Гаджева припомни, че имаше случай в село Сливка, община Баните, където електропастирът не е бил монтиран.

Последвайте канала на

670 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини