Зашлевен шамар ще коства на редакторка 1 млн. долара

  • 18 септември 2012 09:47

  • 1075
  • 0
Зашлевен шамар ще коства на редакторка 1 млн. долара
©

По време на нюйоркската седмица на модата редакторката на френско модно списание зашлеви шамар на изпълнителен директор по връзки с обществеността. Потърпевшата  Лин Тезоро не остана безучастна и заведе съдебно дело срещу журналистката. Тя ще поиска поне $1 млн. за нанасените й щетите от Дженифър Еймер. Искът се базира на това, че Еймер и е нанесла  "телесна повреда, емоционален стрес, клевета, обида и очерняне на репутацията”.

Еймер призна, че е ударила шамар на Тезоро по време на разгорещен спор за организацията на местата, съобщават от ABC News. Но тя допълва „Беше лек шамар. Не беше силен. Не я заболя, беше просто за да я унижа.”

Адвокатите са категорични, че в подобни случаи много  зависи кой кого е зашлевил. Тъй като случката се развива по време на седмицата на модата, правозащитниците са единодушни, че обезщетението ще е по-голямо от това при раздаване на шамари в бакалията.

Законът би трябвало да е еднакъв за всички, тогава на какво се дължи разликата, питат от ABC News. Според юристите това е неписан закон. Ако някой богат и известен е ранен, е по-вероятно да получи огромно обезщетение. Това е така, защото моралните щети се оценяват по-скъпо от физическите.

Относно размера на сумата, той остава изцяло в ръцете на съдията и съдебните заседатели, като са важни обстоятелствата, при които се е случил побоя. Адвокатите подчертават, че „Ако някой зашлеви модел и й обезобрази лицето, ще има много повече от милион.”

Всъщност сумата, поискана от жертвата, няма никакво значение, тъй като окончателното обезщетение зависи от съда. За обикновен шамар има почти нулев шанс да получите един милион долара или дори 20 хиляди.

Еймер е на мнение, че шамарът си заслужава, защото: „Унижих я пред екипа й. Това ми стига. Накрая й казах „Отсега нататък знаеш да не се изпречваш на пътя на французойка.”

Последвайте канала на

1075 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини