Пакистан блокира YouTube

  • 17 септември 2012 21:44

  • 855
  • 0
Пакистан блокира YouTube
©

Пакистан блокира достъпа до уебсайта за видео споделя YouTube, заради антиислямския филм, който предизвика яростни протести в мюсюлманския свят.

При опит да влезете в сайта на YouTube, срещате съобщение, което ви казва, че интернет страницата е блокирана поради съдържание на "неприлични материали".

Един демонстрант бе убит, а двама са ранени в северозападен Пакистан при престрелка с полицаи по време на протести срещу произведения в САЩ антиислямски филм "Невинността на мюсюлманите", предаде Франс прес.
Протестът с участието на 800 демонстранти се състоя в окръг Упер Дир на провинция Хайбер Пахтункхва. Опожарен е един полицейски участък.

Атаките срещу американски дипломатически мисии в редица арабски и други страни от ислямския свят бяха извършени, след като стана известно, че съществува игрален филм за пророка Мохамед, което е считано от мюсюлманите за обида.

Администрацията на Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият осъди филма, казвайки, че той не отразява вижданията на американския народ или правителството.

Десетки хиляди мюсюлмани демонстрираха предимно в арабския свят, но и в много други страни, за да осъдят филма заснет в САЩ. Това отключи яростта на ислямски екстремисти, които атакуваха посолства на западни страни. Загинаха трима демонстранти в Судан, двама в Тунис и един в Египет. В Истанбул бяха изгорени знамената на САЩ и Израел.

Последвайте канала на

Десислава Станева
855 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини