Индийски мюфтия: Американците да напуснат страната

  • 14 септември 2012 14:33

  • 1150
  • 3
Индийски мюфтия: Американците да напуснат страната
©

Индийският мюфтия Башируддин Ахмад призова всички американски граждани „незабавно да напуснат страната" и особено районите, населени с мюсюлмани, заради мащабните протести, предизвикани от създадения в Америка филм "Невинността на мюсюлманите", обиждащ пророка Мохамед, предаде индийската телевизия Zeenews.

Американските граждани, които се намират в Кашмир, трябва незабавно да отпътуват, тъй като чувствата на мюсюлманите са оскърбени от този филм. Хората наистина са възмутени. Призовавам всички американски туристи да напуснат страната заради собствената им безопасност, заяви мюфтията и допълни, че властите не са в състояние да контролират поведението на жителите в щата.

Ахмад рязко осъди съдържанието на антиислямисткия филм и призова мюсюлманите по света да протестират.

Последвайте канала на

1150 3

Коментари 3

Добави коментар

2012.09.17 | 12:37

3
Ъ, да бе, то пък щото си умираме да живеем в кашмир... :D

2012.09.17 | 08:52

1
Това вече е сериозно.Кашмирската долина е граничеща,м/у Индия и Пакистан,като почти 95% от населението са мюсюлмани и клони към Пакистан,по религиозна и племенна принадлежност,ако и Пакистан заеме подобна позиция(а там са огромна диаспора от фанатични мюсюлмани),то може да се стигне до непридвидими процеси.А Пакистан е член на клуба,на ядрените държави.
ал жазира

2012.09.17 | 12:37

2
абе тия от пакистан ,,,,мисля,че имат ядрено оръжие,,,

Добави коментар

Водещи новини