Вътрешният министър дари кръв (видео)

  • 14 септември 2012 09:45

  • 915
  • 1
Вътрешният министър дари кръв (видео)
©

Вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа се включи в акцията по кръводаряване. „Ако това помогне за спасяването на човешки живот, или за предстоящи операции, които са планирани и трябва да бъдат направени, смятам, че всеки един би било редно да го направи", каза министърът, след като дари 450 грама кръв в пункта в Министерството на здравеопазването.

Кръводаряването за мен е личен акт. Разбрах за тази акция снощи, от късните новини, каза министърът на вътрешните работи и вицепремиер Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. След като погледнах по новините всичко това, което беше като призив към българските граждани, се обадих на министър Атанасова и казах: каква е възможността да даря кръв, каза той. Той благодари на медиите за това, че са го информирали за кампанията.

Това ми е седми път кръводаряване. Три пъти съм давал в казармата. Там това беше желание на войниците, защото пет дни взимаш отпуска. Винаги имаше голяма опашка. Всеки отиваше доброволно. След това съм давал пак на подобни инициативи. Един път съм давал за баща ми, когато го оперираха – трябваше да има кръв от близки, каза Цветанов.

Той отбеляза, че кръводаряването е полезно за всеки организъм, тъй като след като се възстанови кръвта, имунната система стана по-силна.

Министър Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: също се включи в инициативата и дарява кръв в пункта в Министерството на здравеопазването.

Последвайте канала на

915 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.09.15 | 15:00

1
дайте пак

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини