Дянков тайно на Рупите

  • 13 септември 2012 21:54

  • 1637
  • 3
Дянков тайно на Рупите
© Булфото

Финансовият министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи е посетил храма "Св. Петка" и гроба на пророчицата Ванга в сряда вечерта. Той пристигнал към 17 ч. днес, придружаван единствено от общинския лидер на ГЕРБ и председател на ОбС в Петрич Димитър Танев.

Причината за визитата на вицепремиера е затворената вече 16 г. къща на Ванга на Рупите, където тя живя в последните години, съобщи “24 часа”. Имуществото в нея се води собственост на държавата, а общината иска то да стане общинско, за да се отвори къщата и да се превърне в музей.

Наскоро местният парламент прие решение, че няма нищо против прехвърлянето на имуществото от държавно в общинско. От фондация "Ванга" настояват години наред да бъде отворена къщата, за да видят хилядите посетители къде леля Ванга е приемала хора, за да им гледа. Досега миряните само надничаха през прозорците.

Къщата била отворена и Дянков се разходил в стаичките. "Видя на какво дередже е всичко, включително и паяжините. Заради това, че е заключена, не може да се поддържа. Преди време само сменихме покрива, за да не тече вода при дъждовете", каза управителят на манастирския комплекс Серафим Иванов. Вицето бил категоричен, че няма никаква сериозна причина да не се направи прехвърляне на собствеността и обещал това да стане в най-кратки срокове. Обяснил обаче, че трябва да се състави комисия, която да опише и оцени вещите.

Преди това той запалил свещ в храма "Св. Петка" и се поклонил на гроба на Ванга. Обяснил, че е идвал на Рупите преди много години, когато бил дете. Сега останал възхитен от доброто поддържане на парка в комплекса.

Дянков разгледал и разкопките на античния град Хералея Синтика, чиито останки се намират край село Рупите в подножието и южните склонове на изгасналия вулкан Кожух. По-късно отпътувал и към Самуилова крепост, която пък се реставрира по проект за 2,1 млн. лв.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1637 3

Коментари 3

Добави коментар
mitko

2012.09.16 | 19:25

2
vanga ve6tica, ne hodete na rupite

2012.09.16 | 19:26

3
ТИ СИ ИДИОТ МОЙТО МОМЧЕ
Rolex

2012.09.14 | 21:23

1
... То и майка ти е ку*ва , ама баща ти се прибира всяка вечер у вас .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини