Затвориха луксозно заведение в Слънчев бряг заради лоша хигиена

  • 12 септември 2012 21:22

  • 1387
  • 1
Затвориха луксозно заведение в Слънчев бряг заради лоша хигиена
©

Агенцията по безопасност на храните (БАБХ) затвори заведение в Слънчев бряг заради лоша хигиена и редица други сериозни нарушения, пише news.bg.

Заведението се намира в луксозния комплекс от затворен тип „Рейнбоу" на метри от плажа Какао бийч, съобщава e-burgas.

Бистрото е с отнето разрешително и два съставени акта за административни нарушения.

„Единият акт е за управителя на заведението, а другият е за отговорника в кухнята. Те ще бъдат санкционирани с най-високите парични глоби, предвидени в Закона", уточни директорът на БАБХ в Бургас Даниела Кепекова. Тя допълни, че бистро „Рейнбоу" е с отнето разрешително, а ако собствениците му искат да отворят врати отново, ще трябва да подадат молба за нова регистрация.

Инспекторите от Агенцията са констатирали, че хигиената в заведението е изключително занижена. Кухненската техника - хладилници, фритюрници, фризери, работни плотове - били замърсени, което създавало риск от развиване на зарази.
Освен това в кухнята са намерени продукти с изтекъл срок на годност. Сред тях са пилешко филе, малотрайни колбаси, ориз и др. Тези храни са иззети и са изпратени за унищожение.

Част от продуктите пък се съхранявали по неправилен начин, което е предпоставка за „кръстосано замърсяване" на храните. Други са се предлагали, без бистрото да има разрешително за това. Проверката е показала, че липсват и актуални записи в дневниците за самоконтрол на хигиената, както и във входящия дневник на суровините, които постъпват в обекта.

За последните два месеца БАБХ е запечатала общо 12 обекта в областта, като повечето от тях са на юг от Бургас. „Това са предимно временни обекти, павилиони и заведения за бързо хранене", уточни Даниела Кепекова.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1387 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
hhh

2014.10.16 | 13:24

1
А така ! Ред и дисциплина ! Че племето ни е такова , друг начин нема !

Добави коментар

Водещи новини