Гърция започва масова приватизация

  • 12 септември 2012 20:08

  • 869
  • 1
Гърция започва масова приватизация
©

След петмесечно бездействие днес от Агенцията по приватизациите започна програма по масово разпродаване на държавни компании, която трябва да помогне за бюджетното оздравяване на страната.

Първите операции раздържавяването ще бъдат съсредоточени върху продажбата на основни туристически обекти. Очаква се до 2015 година приватизационната програма да донесе на страната 19 милиарда евро.

В същото време няколко отделни протеста ще се проведат днес в Гърция в момент, в който правителство продължава с опитите да изготви нов пакет с рестриктивни мерки в сътрудничество с международните кредитори. Учителите, лекарите и общинските служители започнаха три отделни протеста срещу планираните бюджетни съкращения и намаляването на броя на работните места. По-късно през деня държавните служители и служителите в сферата на сигурността ще се присъединят към демонстрациите. Стачките се провеждат на фона на предстоящата днес среща между премиера Антонис Самарас и коалиционните му партньори във връзка с пакета икономии на стойност 11,5 милиарда евро.

Последвайте канала на

869 1

Коментари 1

Добави коментар
Георги Христов

2012.09.14 | 08:50

1
Поне гърците са 1000 пъти по-будни от нас- защо не попитат или направят справка какво "спечелихме" ние българите от великата масова приватизация и какво спечелиха нашите мили политици......

Добави коментар

Водещи новини