Сергей Станишев официално кандидат за шеф на ПЕС

  • 10 септември 2012 21:33

  • 831
  • 2
Сергей Станишев официално кандидат за шеф на ПЕС
©

Сергей Станишев от вчера официално е кандидат за президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС). В момента лидерът на БСП и бивш министър-председател е временно изпълняващ длъжността.

На 10 септември изтече срокът за подаване на кандидатури за шефския пост в ПЕС. Така вероятно Сергей Станишев ще бъде единственият претендент на конгреса, който ще се проведе на 29 септември в Брюксел, пише "Труд".

В късния следобед вчера Станишев изпратил документите за кандидатурата си в Брюксел. Те са два - решение на Националния съвет на БСП, с което пленумът обявява, че поддържа предложението, и мотивационно писмо. Националният съвет подкрепи единодушно кандидатурата на Станишев на заседание още на 21 юли.

Борбата с безработицата и особено с младежката безработица да бъде основен приоритет на ПЕС, е посочил Сергей Станишев в писмото си до Брюксел. Според него е важно да се засили координацията между отделните партии - членки на европейското семейство на левицата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
831 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
BSP = SPIN

2012.09.12 | 08:23

2
i tiah shte opravi kakto opravi bulgaria

2012.09.12 | 08:22

1
Колко ли е зле това пес щом слагат Станишев да ги води или хабер си нямат какво падение ги чака или корупцията на БСП е на световно ниво. Той работа там няма щото тамошните соцпартии говорят за растеж. А нашата БСП, най - дясната от десните, най - консервативната вкара ПЛОСКИЯ ДАНЪК, неподкрепян от ес социалистите. Единствената соцпартия подкрепила на действие разполагането на американски бази. Не е ли го срам да ходи там

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини