Закопчаха четирима нашенци в Чехия

  • 05 септември 2012 10:55

  • 673
  • 0
Закопчаха четирима нашенци в Чехия
©

Територията на Чехия са арестувани четирима българи, съобщиха от пресцентъра на МВР. Според разследващите те са част от международна мрежа за производство и разпространение на фалшиви документи за самоличност.

В продължение на три месеца българските антимафиоти и чешките им колеги са обменяли оперативни данни и информация за участниците в престъпната схема. От 15 до 22 август в градовете Прага и Бърно в Чехия са били разбити четири производствени бази за изработване на фалшивите документи. В тези центрове са били произвеждани и преправяни чешки паспорти, карти за самоличност  шофьорски книжки, подправени словашки, български, холандски, финландски и датски документи, както и такива от бившите съветски републики.

Документите са били предназначени основно за осигуряване на свободното придвижване в рамките на ЕС на албански граждани, посочват от МВР. Според полицията групата е ръководена от албанец, женен за румънка, който живеел в Букурещ. Освен четиримата българи, в международната мрежа са участвали и албански, египетски, чешки и украински граждани. Пръв от българите на 15 август е бил задържан 38-годишният М. М. от Бургас. Мъжът е осъждан в Чехия и Германия с ефективни присъди за фалшификации. Седем дни по-късно антимафиотите заловили и бургазлиите Д. Я. /60 г./ - регистриран в полицията за кражби, измами и фалшификации, А. Х. /23 г./ и Г. Г. /44 г./, който е с криминални регистрации за кражби и измами.

Последвайте канала на

673 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини