Разбиха престъпна група, ръководена от българи и албанци

  • 01 септември 2012 07:18

  • 1225
  • 1
Разбиха престъпна група, ръководена от българи и албанци
©

Чешката полицията е разкрила международна престъпна група, занимавала се с фалшифициране на документи – паспорти, шофьорски книжки, лични документи, съобщава ЧТК, цитирайки говорителя на държавния комитет за борба с организираната престъпност Павел Гантак.

По думите му, задържани са 17 души по подозрения в изготвяне на фалшиви документи. Групата е била ръководена от петима мъже от Албания и България, от дълго време живеещи в Чехия.

Сред задържаните има граждани на България, Чехия, Албания, Украйна и Египет.

Задържаните в Прага не само са подправяли чешки паспорти, шофьорски книжки и документи за самоличност, но и документи на държави от бившия Съветски съюз и страни-членки на ЕС - Словакия, България, Белгия, Холандия, Финландия, Дания и други.

Комплект фалшиви документи струвал 1500-1800 евро. При това при обикновена проверка било невъзможно да се каже, че документите са фалшификати.

„Голям интерес към такива фалшификати са проявявали бежанци, които след това заминавали в различни държави от шенгенската зона, както и представители на престъпния свят, укриващи се от правосъдието”, казва Гантак.
Задържаните, според чешкото законодателство, може да получат до десет години затвор.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1225 1

Коментари 1

Добави коментар
х

2012.09.01 | 21:25

1
днес първото което четох беше обир на морето, втората далавера е от международен характер.днес в чехия вчера банкомати на друг континент-всеки ден едно и също се повтаря,наистина българите са велики от векове,историята да не премълчава а да пише тези неща да не се чуди какво да пише срещу турци и др.

Добави коментар

Водещи новини