Санкциите срещу Иран засегнаха и World of Warcraft

  • 03 септември 2012 18:06

  • 2070
  • 5
Санкциите срещу Иран засегнаха и World of Warcraft
©

Хиляди ирански потребители на популярната онлайн компютърна игра "World of Warcraft" се оказаха лишени от хобито си, след като се оказа, че правителството на САЩ е ограничило достъпа на потребители от Иран до сървърите на играта, съобщава електронното издание "Business Insider", цитирано от БТВ.

Първоначално гражданите на Иран смятали, че достъпът до сървърите на "World of Warcraft" е бил ограничен от тяхното правителство, но по-рано днес компанията "Blizzard Entertainment", която разработва и държи правата за разпространение на играта, е уточнила, че достъпът е закрит заради санкциите.

„Търговските ограничения и икономическите санкции, наложени от САЩ, забраняват на "Blizzard Entertainment" да обслужват гражданите на няколко страни, сред които Иран. Молим за извинение за неудобството и сме готови да свалим всички ограничения, веднага щом получим разрешение за това американското правителство”, се казва в съобщението на компанията.

Последвайте канала на

2070 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
:O

2013.12.10 | 19:46

5
Е друго ако не ги събори тия, това вече ще ги..... Знаем колко важна е онлайн играта за много хора.
ttt

2012.09.18 | 03:58

4
Тия Иран са много тъпи вместо да дават парите за гладните и бедните които ги има в изобилие там те плащат санкции и дават безсмислени пари за ядрено оръжие което каквито са тъпи ще избият и себе си и евреите и за какво за някви религиозни тъпотии.
врачката

2012.09.17 | 19:29

3
На тях ядрено оръжие не им трябва, а енергия за оръжия от съвсем ново поколение. Западът го знае и не иска те да получат достатъчно уран. Питам се само защо не си направят ветроелектростанции, като са толкова готини и изгодни.:)
Мен

2012.09.17 | 19:28

2
Скоро ще има още една революция в Иран, но тя няма да е като предната - ислямска... На аятоласите ще им се стъжни, някои от тях ще отидат преждевременно при Аллах, други тъкмо на време...
Wow-аджия

2012.09.17 | 17:31

1
Сперели са им Уоуа - Американски садисти. То значи Иран ще рухне. :(

Добави коментар

Водещи новини