347 сигнала за пожари в България

  • 31 август 2012 09:00

  • 1692
  • 1
347 сигнала за пожари в България
©

347 сигнала за пожари е имало през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. Ликвидирани са 286 пожара, от тях материални щети има при 39. В Ямбол е овладян и локализиран, възникналият преди два дни голям пожар между села Раздел и Вълча поляна, Елховско. Продължава дежурството там.

Продължават усилията за гасенето на пожара в Хасково между селата Родопи и Любеново. Няма опасност за близките населени места. Пожарът е обширен и на място са работили шест пожарни автомобила, 30 пожарникари и допълнителни екипи на горското стопанство със служители. Включила се е тежка верижна машина и са правени просеки. Днес ще се включат и военнослужещи от поделение в Хасково.
Пожар има и край село Метохия, община Трекляно, област Кюстендил. Пожарът е овладян след като са се включили два пожарни автомобила. Той не е на много широк фронт. Помагали са служители и техника от управлението в Перник, хора от селата и Гранична полиция. Пожарът е овладян и локализиран.

През нощта е имало дежурство там, но пожарът вече не е толкова застрашаващ. Овладян и локализиран е пожарът край свогенското село Батулия, където сухи треви и ниска трева са се разпространили вчера, но пожарът не е на много голяма площ. Изгорели са дървени бараки. През нощта е имало дежурство, пожарът е погасен от два пожарни автомобила, служители на горското, общината и местни хора. Днес гасенето ще продължи, тъй като не е погасен изцяло вчера.

Днес продължава гасенето и на пожара в местността Празна торба и „Бели бор” в Рила. През нощта е имало екипи. Днес гасенето ще бъде по северен и по южен склон. Днес над 110 човека ще участват в овяладяването на пожара – освен пожарникарите ще се включат горски служители и военнослужещи.

Последвайте канала на

Novini.bg
1692 1

Коментари 1

Добави коментар
....................

2012.08.31 | 10:02

1
Крайно време е пожарната да се отдели от МВР за да може да разполага с бюджет , хора и техника.Не стане ли това пак полицията ще обира всичко- и пари и хора....както е било винаги!!!

Добави коментар

Водещи новини