Над 200 сигнала за пожари са подадени днес

  • 30 август 2012 21:43

  • 676
  • 0
Над 200 сигнала за пожари са подадени днес
©

Към момента пожарни екипи участват в ликвидирането на 51 произшествия. Макар и усложнена пожарната обстановка в страната е под контрол, съобщиха от пресцентъра на МВР. До 18 часа днес в дежурната част на пожарната са получени 213 сигнала за пожари.

Овладян и локализиран на площ от 10 000 дка е пожарът, възникнал в сухи треви и гори между ямболските села Раздел и Вълча поляна. Екипите доизгасяват отделни огнища. В тъмната част на денонощието гасачески групи ше дежурят по периметъра на стихията.

Продължават действията за локализиране на пожара в горски масив между хасковските села Родопи и Любеново. Огнената стихия се развива на фронт от 2 км и е обхванала площ около 2000 дка и към момента не е овладяна. Няма опасност за населените места. Предстои да бъдат направени просеки с тежка верижна техника от ТЕЦ ”Марица-Изток”.

Продължава гасенето на пожара в местността „Бели бор” в Рила планина. Двадесет пожарникари и горски работници ще дежурят по периферията на стихията. Огънят е изпепелил 1500 дка планинаска растителност и гора. Ново огнище пламна на територията на област Кюстендил днес. Около обяд било получено съобщение за пожар в сухи треви и храсти в с. Метохия. Няма опасност за къщите в махала “Вещукар” и мах. “Велимировци”. На място са изпратени пожарникари, местно население, служители на Гранична полиция и на Горското стопанство. Към този час пожарът е овладян.

Около 13 часа огнената стихия обхвана и борова гора край село Батулия, община Своге. Пожарът не е овладян и се развива на трудно достъпен терен, на площ от около 150 дка.

Последвайте канала на

676 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини