Израел: Ще си разчистим сметките с виновните за атентата в Бургас

  • 28 август 2012 19:44

  • 763
  • 1
Израел: Ще си разчистим сметките с виновните за атентата в Бургас
©

Израел и България няма да се успокоят и няма да замълчат, докато всички виновници за атентата в Бургас не бъдат наказани. Ние ще ги преследваме с цялата твърдост, която имаме и няма да се откажем докато не разчистим сметките си с тях. Ще направим това без да се чудим и без да ни мигне окото, както сме го правили преди. Това каза вицепремиерът на Държавата Израел Моше Аялон в Централната софийска синагога на възпоменателна церемония в памет на жертвите на атентата на летище „Сарафово”.

„Все още има дълъг път, за да има мир между нациите. Ние сме род, който обича мира. Няма да спрем да растем и да се развиваме, но ние знаем как да се защитаваме със сила. Нека паметта на падналите бъде благословена”, каза още Моше Аялон.

Имах една надежда - никога да не присъствам на възпоменателна церемония на загинали в атентат на територията на България. Моята надежда не се сбъдна, това каза председателят на Организацията на евреите в България „Шалом” Максим Бенвенисти.

„Това само крепи убедеността ми, че трябва да сме обединени срещу хората, които искат да ни управляват със силата на страха. Всички сме отговорни да няма нови жертви и нови пострадали. Ще проявяваме по-голяма взискателност към правоохранителните органи да не бъдат толерантни към носителите на терора. Ние скърбим заедно с вас и ще работим за повишаване на реда и сигурността в България за израелките граждани, каза още Бенвенисти.

Той благодари на хората в България – лекари, полицаи, пожарникари и много други, които работиха по времето и след атентата в Бургас. Благодарим и на българските власти, които проявиха твърдост”, каза още председателят на Организацията на евреите в България "Шалом".

Последвайте канала на

763 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.09.01 | 18:03

1
Ще се самоунищожите ли?

Добави коментар

Водещи новини