Израелски експерт: България не била обект на атентата в Сарафово

  • 26 август 2012 12:23

  • 986
  • 0
Израелски експерт: България не била обект на атентата в Сарафово
©

По темата за разследването на атентата на летище "Сарафово" Рувен Пас, експерт по национална сигурност в Израел каза в предаването "Неделя 150" по БНР, че съществува добро сътрудничество между разследването и във взаимоотношенията между България и Израел.

По думите му, туристи от Израел продължават да идват и в Бургас, и във Варна, и други курорти в България. При всяка терористична атака трябва да се търсят умовете, подбудителите и начинът, по който са действали. Мястото не е избрано, защото е България, а защото е място, където идват много израелски граждани. Обектът не е бил България, а Израел. И може би условията в България са били благоприятни за умовете, за подбудителите на атаката, тъй като това е първата атака срещу израелски граждани на българска земя. Като разглеждаме историята на атентатите срещу израелски граждани, условията в България, мерките за сигурност не са били така силни, както на други места, където подобни атаки вече са извършвани, каза Рувен Пас

Пас коментира в предаването "Неделя 150", че няма проблем българските разследващи да се запознаят с дадените показания от оцелелите при атентата израелски туристи.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
986 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини