БСП: ГЕРБ не даде пари на БАН, а отпусна 10 млн. лв. за физкултурни салони

  • 27 август 2012 13:11

  • 893
  • 1
БСП: ГЕРБ не даде пари на БАН, а отпусна 10 млн. лв. за физкултурни салони
©

Много странно в устата на представители от властта присъстваха едни милиони за БАН, каза на пресконференция Ваня Добрева, председател на Съвета на НС на БСП по наука, образование, иновации и квалификация.

"Очакваше се, че едни 10 млн. лв. ще влязат в бюджета на Академията, но това не стана, а бяха отпуснати  10 млн. лв. за изграждането на многофункционални спортни зали към училищата", заяви Добрева. 

"Особено се безпокоим от факта, че правителството по никакъв начин не показва, че ще помогне и ще се увеличи издръжката на един ученик, имайки предвид скока в цената на горивата. За съжаление, тази мисъл изобщо не минава през главата на министър - председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и на финансовия министър Симеон Дянков", каза червената депутатка. По думите й, ако не се увеличи издръжката на един ученик, то стандартът ще бъде намален.

Добрева бе категорична, че Коалиция за България няма да подкрепи предложението частното образование да се плаща с държавни пари, както и това средното образование да заприлича на висшето.

Ваня Добрева каза също така, че Коалиция за България категорично подкрепя искането на синдикатите да бъдат увеличени заплатите на учителите.

Депутатката осъди също така и доклада за Ботев и Левски на Комисията за защита от дискриминацията. Тя съобщи, че ще се изисква да бъде образувана временна анкетна комисия по случая. 

Относно предстоящия старт на учебната година, Добрева заяви, че проблеми има, както в Перник, така и в София.

Последвайте канала на

Десислава Станева
893 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
много ясно!!!

2012.08.27 | 19:29

1
за какво да се отпускат на тия алкохолици пари?По-добре да има къде да спортуват децата!Отделно за неща(проекти), които си заслужават винаги се отпускат пари.Ама за да им спонсурираме на ония пияници наливането - аз съм против!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини