Банкомат глътна последните пари на инвалид

  • 24 август 2012 12:44

  • 1450
  • 1
Банкомат глътна последните пари на инвалид
©

Вчера повече от час инвалид пази банкомат на "Пикадили-Чаталджа" във Варна. Димитър Димитров до последно не загуби надежда, че някой от банката все пак ще дойде, за да провери машината и да се докаже, че му е свила парите. Според неговия разказ по-рано през деня устройството глътнало последните му 20 лева, преведени от социалните служби, за да си купи лекарства.

Валякът на брояча се завъртял, но така и не пуснал двете десетолевки. Видял накъде отиват нещата, Димитър се опитал да бръкне, за да си ги вземе, но металният защитен прозорец моментално се хлопнал. "Дойдох тук, на този банкомат, защото ми е най-близо. Имам седем инсулта и един инфаркт и в горещината нямаше как да сляза до Червения площад, за да тегля пари от обслужващата ме банка", обяснява Димитър и стократно съжалява, че не е напънал сили и воля, за да отиде до по-далечното място.

След случката той моментално позвънил на телефоните, посочени на банкомата, за сигнали и проблеми. Звънял във Варна и София, но и от двете места получил уклончиви отговори, че може и да си получи, а може и да не си получи парите. Трябвало да подаде жалба до своята банка и когато някой ден се направи ревизия на банкомата и се установят повече пари, можели да му ги върнат.

"Това на практика означава, че никога няма да ги видя тези пари. За някои може и да са нищожна сума, но за мен, чиято пенсия е 175 лева, това е страшно много", жалва се тревожно той. Така останал да пази банкомата и да предупреждава всички желаещи да го ползват с надеждата, че ще мине някой познат, който ще му съдейства и ако терминалът пусне и неговите 20 лева, ще му ги даде.

Пред репортер на вестник "Народно дело" Димитър отново звънна на телефона за сигнали в София. Операторът обаче категорично попари всичките му надежди, че ще се появи мобилен екип, който ще провери какво става с машината. Той обясни, че сигналът е приет, записан и ще се организира група, която да направи ревизия. Това обаче нямало как да стане в рамките на деня, защото тя трябвало да се придружава от охрана, а за да се организира всичко, трябвало време. Кога ще е проверката, служителят на банката така и не можа да се ангажира. Въпреки това беше категоричен, че докато се чака някой да поправи машината, никой друг няма да го сполети съдбата на Димитър. Как ще стане това, така и не се разбра.

Последвайте канала на

1450 1

Коментари 1

Добави коментар
Бълагрия на колене

2012.08.24 | 18:03

1
Издръжливо племе са тва българите, седем инсулта и пак крета, но нищо за всичко сме се погрижили, повишението на всичко ще го довърши.

Добави коментар

Водещи новини