Гореща вълна заля Европа

  • 20 август 2012 07:59

  • 934
  • 0
Гореща вълна заля Европа
©

Гореща вълна заля Европа през уикенда. Температурите надхвърлиха 40 градуса по Целзий.

Туристи и местни жители във френската столица Париж се стекоха към фонтана Трокадеро, недалеч от Айфеловата кула, в търсене на прохлада в лятната жега. Температурите там достигнаха 36 градуса. Властите обявиха оранжева тревога за огромна част от централна Франция. Горещата вълна зяла Франция в петък и оттогава температурите се покачват всекидневно с около 5 градуса.

Според синоптиците жегата няма да е толкова жестока, колкото през 2003 г., когато в страната загинаха близо 15 хил. души.

Днешният ден ще бъде най-горещият от началото на годината в Германия. Температурите през уикенда достигнаха 40 градуса по Целзий. Хората се възползваха от горещото време и излязоха на разходка в планината или просто отпочиваха с лодка в езерата.

16 хил. акра гори и обработваеми земи бяха унищожени от пожари на гръцкия остров Хиос. Огънят започна в събота и бързо се разпростря на 25 км., заради силните ветрове. Кафяв дим покри островът, който се намира североизточно от Атина, близо до турското крайбрежие. Правителството поиска помощ от Испания и Италия за борбата с огнените стихии. През 2007 г. 67 души загинаха при хаотични горски пожари на гръцкия полуостров Пелопонес.

Последвайте канала на

934 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини