Цветан Цветанов: Брендо се е срещал със задържаните за трите тона кокаин

  • 17 август 2012 08:12

  • 3364
  • 4
Цветан Цветанов: Брендо се е срещал със задържаните за трите тона кокаин
©

В немалко от случаите, които се набират моряци не знаят, че ще се трафикират наркотици. В случая с Испания и заловените близо 3 тона кокаин е рано да се говори за вина или невинност на моряците. Това заяви пред БТВ министърът на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Всичко зависи от екипажа и как съдействат на властите, уточни вицепремиерът.

Когато имахме достатъчно информация за тримата души, които бяха задържани в България подадохме информация към ДЕА и Европол. В тази операция българските граждани са имали отношение към прекарването на кокаина. Испанските престъпници са се занимавали с поемането на пратката и дистрибуцията към страните от ЕС. Има представители от Колумбия, които участват в товаренето и получаването на пратката. Тримата задържани в България са набирали екипажа на „Св.Николай“. Няма случай, в който набираш екипаж и не знаеш за какво става въпрос, така Цветанов коментира думите на корабособственика Дойчин Дойчев, че не е имал никаква представа за кокаина. Цветанов припомни и други случаи, в които Дойчин Дойчев беше замесен в скандали. При случаят с кораба "Ванеса" отново имаше подозрение, че става въпрос за прикриване на кокаин, а в случая с кораба "Елена" подозрението беше за трафик на контрабандни цигари, каза вътрешният министър.

Не бих казал че Евелин Банев Брендо има някаква връзка, но в определен момент се е срещал с някои хора, които са задържани в момента, уточни Цветанов. Христо Х., който беше задържан в операцията е бил освободен от ареста. Дойчин Дойчев е с 24 часова мярка, днес ще се вземе решение дали да бъде удължена на 72 часа. Руслан е със 72 часова мярка. Именно той е набирал екипажа. Трябва да се прецени дали тази операция няма да предизвика напрежение сред престъпния контингент в България и Испания.

По отношение на разследването на атентата в Бургас Цветанов уточни, че то продължава и не може да дава повече информация. Става въпрос за самовзривяване, но остава хипотетично твърдение, че е възможно той да е бил взривен дистанционно, каза вицепремиерът. Във връзка с пуснатия вчера фоторобот на помощника на камикадзето Цветанов уточни, че все още няма подадени сигнали. Той отказа да коментира дали документите на камикадзето са открити на отбивка близо до Слънчев бряг, където е ползвал услугите на проститутки. Няма данни той да е посещавал летището в Бургас, уточни Цветанов.

Последвайте канала на

Novini.bg
3364 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
2

2012.08.21 | 10:35

4
БЯГАЙТЕ ДОКАТО Е ВРЕМЕ! НЕ ОБРИЧАЙТЕ ДЕЦАТА СИ! Хора, не се връщайте в никакъв случай в България. Новите (деца на комунисти, завършили на Запад) и старите комунистически кланове са превзели буквално цялата държава. Там няма парламент и партии. Партиите са различни кланове на комунисти. Правителството се олицетворява от държавна сигурност. Новият премиер Бойко Борисов е бивш комунистически престъпник участвал във възродителния процес и бивша охрана на Тодор Живков. КОЙ Е ПРИЕЛ ТОЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОМИЯР В ЕВРОПЕЙСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ? НАГЛОСТТА НА ТЕЗИ УРОДИ НЯМА ГРАНИЦИ. Крайно време е да се каже на Европейския съюз, какви са тези хора, които ни управляват! Малкото хора, които са останали живеят в абсолютна мизерия. Единствените, които живеят в охолство са копелетата на бившите комунисти – полицай, военни, пожарникари и помияри от ДАНС (те взимат заплати 2000-3000 лева, безплатни жилища и всякакви облаги и 1000 лв. пенсии). Обикновените пенсионери умират от глад мизерия и липса на болници. Полицията е навсякъде и могат да те застрелят и окрадат безнаказано и без причина. Най-облагодетелстван са бивши комунисти и децата им. Това са бивши ченгета, военни и подобни помияри, които сега са банкери, хотелиери, едри собственици и т.н. Те държат телевизии, медии и въобще всичко официално е една голяма манипулация. Манипулацията е толкова голяма, че всички европейски пари отиват при тях. Всичко се подслушва. Ежедневно убиват и крадат стотици обикновени хора и никой не си мърда пръста за това. Но ако отвлекат или ограбят някоя богата комунистическа свиня, цялата държава се активизира, променят закони и започва още по-голям терор на обикновените хора. Правителството защитава единствено и само комунистите олигарси и замазва очите на хората като хваща и арестува хора, който пречат на комунистическите кланове (олигарсите). Митингите и стачките са забранени. Ако някой има различно мнение или се опита да организира стачка, моментално изчезва (бива екзикутиран от структите на ДАНС и ГДБОП). Хората в провинцията умират в глад и мизерия. Всички болници са закрити. Но всичко това умело се прикрива от медиите. Всички хотели по черноморието са на бивши комунисти и руската мафия. Хора не ходете там и настройте колкото се може повече чужденци да не идват тук да почиват. Навсякъде звучи долнопробна, помиярска музика наречена чалга и руска музика. Хората са като зомбирани. Клановете на комунистите (БСП, ГЕРБ, АТАКА и т.н.) и мазни плужеци от медиите ги заливат и им промиват мозъка с патриотизъм: Колко е хубаво в България. В никакъв случай не си и помисляйте да инвестирате в България или да носите спестявания. В момента в който кацнете на летище София сте буквално обречен. Скоро няма да има университети и БАН – двете най-стари научни организации на 120 и 140 години ще бъдат ликвидирани. Бюджетът им ще бъде спрян. Имотите им ще бъдат продадени и на тяхно място ще се строят хотели, МОЛ-ове и джамии.

2012.08.19 | 22:35

3
ПЪЛЕН ОЛИГОФРЕН И СУПЕР НЕКОМПЕТЕНТЕН НЕГРАМОТНИК Е ТОЯ ЦЕЦКО ФИЗКУЛТУРНИКА ....... ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ ДА СИ ХОДИ
отдавна

2012.08.19 | 22:35

1
отдавна вече времето на този е изтекло! Само дето няма кой да го събори от власт и да го вкара в централния софийски затвор доживот!
ГРУБИЯ

2012.08.19 | 22:35

2
КАБИНЕТА, ЩЕ ГО ПРИЗНАЕМ, АКО БРАТЯ ГАЛЕВИ ДАДАТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ДО ЕДНА СЕДМИЦА ПО ЕДНА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини