Трите тона кокаин по канал на Брендо, двама софиянци организирали трафика

  • 16 август 2012 20:51

  • 5754
  • 1
Трите тона кокаин по канал на Брендо, двама софиянци организирали трафика
©

Организаторът на транспорта на заловените 2,7 тона кокаин в Испания и човекът, наел част от екипажа на кораба "Свети Николай", са двамата арестувани в България при операция "Картел", пише 24 часа.

При съвместната акция на ГДБОП и полицейските служби на Франция, Американската агенция за борба с наркотиците на САЩ - ДЕА и СОКА - Великобритания, е разбита престъпна група, изградила канал за трафик на наркотици от Южна Америка към Европа, съобщи МВР.

При операцията бяха задържани 21 българи на борда на плавателния съд, а в Испания са арестувани четирима местни жители и шестима колумбийци. Заловената пратка кокаин пък е най-голямата за тази година в Испания. Каналът за трафика на кокаина е същият, по който дрога прекарваше задържаният при операция "Кокаинови крале" Евелин Банев-Брендо, разкриха източници на "24 часа".

Канал за 3 тона кокаин не се създава от днес за утре, възможно е всичко да е организирано още преди Брендо да бъде арестуван, коментираха антимафиоти. Те припомниха, че собственикът на "Свети Николай" Дойчин Дойчев е бивш капитан. Преди години той работел с убития Иван Тодоров-Доктора при контрабандата на цигари. Оттогава е и познанството му с Брендо.

МВР съобщи, че при арестите у нас е задържан 37-годишният столичанин Р. К., който организирал транспорта на наркотика. Той не е криминално проявен, разкрили антимафиотите.

Вторият задържан у нас, е отговарял за наемането на част от екипажа на кораба. 46-годишният Х. Х. е адресно регистриран в София. Той е криминално проявен и е съден в друга държава, съобщи МВР. Арестуваният има и множество регистрации за кражби, принуда и противозаконно отнемане на автомобили.

Последвайте канала на

Novini.bg
5754 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
memet

2012.08.17 | 05:14

1
maminata

Добави коментар

Водещи новини