Трайков за конфликта на интереси: Смешни са в стремежа си към мъст

  • 16 август 2012 20:42

  • 1544
  • 1
Трайков за конфликта на интереси: Смешни са в стремежа си към мъст
©

Да се търси отговорност за решение на Министерския съвет само от един от неговите членове е смешно.

Това заяви бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко по повод излязлото днес решение на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Органът реши, че Трайков е нарушил закона, защото, докато е бил министър, е притежавал акции в дружеството "Каолин" АД, а по същото време Министерският съвет е дал право на концесия в интерес на това дружество.

"Тази комисия е съставена по квотен политически принцип. За съжаление от днешното решение си правя извода, че тази комисия предпочита да запази благоволението на тези, които са я назначили. Аз се надявах този път да не ставаме свидетели на елементарната балканска политическа отмъстителност, но се оказа, че не успяваме да надскочим себе си. Участието ми в колективния орган Министерски съвет се явява като основание за търсене на конфликт на интереси, което мисля, че е достойно за коментиране единствено в сатиричните издания. Решението на комисията е факт. Ще потърся правата си във Върховния административен съд. Ще отида докрай, за да защитя репутацията си", категоричен бе пред БНР бившият икономически министър.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1544 1

Коментари 1

Добави коментар
Конституция на грабежа

2012.10.07 | 01:12

1
Е, това е големия проблем на България вече 22г- колективните органи. Всички важни решения в държавата се вземат от колективни органи, но няма нито един член от наказателното законодателство, чрез който участниците в тия органи да бъдат подведени под наказателна отговорност. Балгария отдавна се е превърнала в държава на "Колективната безотговорност". Това беше начина да се граби и краде безнаказано. Като гледам , обаче за напред схемата ще продължава да се развива. На Трайков ще му пръднат на оная работа, точна както пръднаха на Софянски, Милен Велчев и куп други знайни и незнайни герои на нашето време.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини