Ограбеният Пепи продължава битката с диагнозата си „спина бифида”

  • 16 август 2012 09:41

  • 2053
  • 0
Ограбеният Пепи продължава битката с диагнозата си „спина бифида”
©

7-годишният Петър Димитров, чиято касичка с дарения беше открадната от магазин в Перник, продължава битката диагнозата си „спина бифида”.

Въпреки неприятния инцидент, неизвестен дарител даде на Пепи 600 лева – точно колкото струва уредът колкото струва уредът за електростимулация за домашно ползване.

Пред БТВ майката на Пепи разказа, че този уред е необходим, защото физиотерапията в Перник не е достъпна за хора с увреждания, нито за инвалидни колички, така че вкъщи ще им е по-удобно.

Освен „спина бифида” , малкият Пепи има още 6-7 съпътстващи диагнози.

През 2009 година обаче е награден с отличието "Личност на годината на град Перник", защото е достатъчно смел да се бори с толкова много болести.

Майката на Пепи разказа, че децата с такива увреждания се лекуват много скъпо. По думите на майка му издръжката не пада под 1 000 лева месечно. За да се грижи за сина си обаче София не работи, а е социален асистент на детето за 188 лева месечно.

Сега на Пепи му предстоят две операции в България. С тях Пепи трябва да се изправи на крака – първо с проходилка, после с патерици. А прогнозите на лекарите са добри.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2053 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини