Слагат знаци за височината на тролейбусната мрежа в Пловдив

  • 13 август 2012 17:24

  • 1869
  • 0
Слагат знаци за височината на тролейбусната мрежа в Пловдив
©

В Пловдив ще бъдат поставени знаци за височината на контактната тролейбусна мрежа и за максимално допустимите габарити на автомобилите, макар да не се изисква по закон.

Решението е взето на среща, организирана от Окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов с представители на общината, ДАИ и местната дирекция на МВР, съобщи за БТА говорителят на Окръжна прокуратура Галина Андеева. Тя уточни, че поводът за срещата е инцидентът на 10 август, при който скъсана тролейбусна жица уби 42-годишна жена. Галина Андреева допълни, че движението на извънгабаритни автомобили на територията на Пловдив ще се следи регулярно.

Контактната тролейбусна мрежа бе скъсана от извънгабаритен автомобил, управляван от Стефан Цанков, който остана в ареста само за 24 часа. По думите на прокурор Андреева обвинение на шофьора ще бъде повдигнато едва след като приключат всички експертизи и се установят всички обстоятелства довели до трагичния инцидент. Очакват се съдебно-медицинската експертиза, автотехническата експертиза за състоянието на мрежата и как е скъсана и показанията на свидетелите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1869 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини