Бойко Борисов: Метрото излезе по-евтино от АЕЦ "Белене" (видео)

  • 13 август 2012 13:59

  • 7248
  • 61
Бойко Борисов: Метрото излезе по-евтино от АЕЦ "Белене" (видео)
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще убеждава председателя на Европейската комисия Жозе Барозу със спестените средства от метрото да се строят други обекти. Това обеща министър-председателят, който инспектира заедно със столичния кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска откри реконструирания бул. "Черни връх".

Спестените средства ще бъдат инвестирани за отсечката до аерогара София и от спирка на метрото бул.”Джеймс Баучер” за една спирка нагоре. Това трасе е 2.5 км, уточни премиерът. Борисов заяви, че е доволен от направеното с общината. Бул. „Черни връх” го кърпехме през ден, трамваите го разбиваха и беше нещо отвратително. Досега цялата инфраструктура под него, канализация, осветление, всичко, което трябваше да се отремонтира, е отремонтирано, един прекрасен булевард, категоричен е Борисов.

Паркинг за 620 автомобила има над спирка бул. „Джеймс Баучер” на новата линия на метрото. Хората, които идват с автомобилите си от планината „Витоша”, комплексите, спират, оставят си автомобила и след пет минути са на НДК, след 7 са на Шератон, а тези пък от „Надежда” на седмата минута са на Шератон, на 12-та минута са на „Черни връх”.

В понеделник гоним майсторите, дотогава всичко трябва да е приключило, и тестовите изпитания, паралелно с двата музея – Ларгото и Света София, трябва да станат до 31 август, каза Борисов. В строителството действаме активно. Еднолична е заслугата на Фандъкова в цветята, украсите и това, че градът стана по-приветлив и красив, каза той.

Борисов се качи на един от новите метровлакове от станция „Европейски съюз", слезе на станция „Национален дворец на културата", а после пропътува разстоянието до последна спирка „Бул. Джеймс Баучер".

"Да знаят данъкоплатците какво струва „Белене" към момента, то е по-скъпо към момента от това, което е столичното метро с всичките булеварди и подземни паркинги над него. Да сравняват хората и да преценяват кое е редно да се прави и кое - не", коментира Борисов.

Метрото ще спести много тонове бензин, задръствания, паркоместа в центъра. А транспортът с метро е екологично чист, защото влаковете са на ток, посочи премиерът.

"Тази мечта, която я имаха софиянци, след 17 дни ще бъде факт", каза той. По думите му - това са над 42-43 километра тунели с оборудване.

Последвайте канала на

Novini.bg
7248 61

Свързани новини

Коментари 61

Добави коментар

2012.08.18 | 21:14

61
На времето и Тодор Живков така си дигаше панталоните по пленумите също като младият му падуан Бойко Скайокър от Село Татуин Банкенско !
88

2012.08.14 | 22:48

45
и да не мислите сте си крадливи мерзавци. Как ще избегнете поредния анален побой измислихте ли

2012.08.18 | 21:14

60
Ще ви оставим вие да откраднете и последното и като дойде зимата аналният побой ще е за вас по всичко личи ! Не е нужно ние да правим каквото и да било за да в и съборим от власт вие и сами се справяте идеално за три години ликвидирахте и последната надежда на българите , че някога и на тяхната улица ще изгрее слънце по некадърен кабинет до сега не сме имали никога по крадлив сме имали няколко но по-некадърен и по-крадлив едновременно никога гладната зима със рекордни цени на всичко и рекордна безработица идва и познайте кой ще яде сопата ако имахте някакво решение на проблема нямаше да затъвате погресивно всеки ден , а щяхте да имате върху какво да стъпите , че да има на какво да се надявате за втори мандат в следващите 50 години единственият шанс за втори мандат е само преврат при това доста кървав военно положение и репресии + диктаторски режим след доклада на ЕС за последните 5 години не ви го препоръчвам ако имате поне малко мозък в кухите селендурски кратуни щяхте да си приберете откраднатото и дим да ви няма !
88 до последните малоуми

2012.08.15 | 22:35

59
94 - гея това го повтаря всяка седмица, 95 - ти си тъп колко бяга бързия влак, нито съм те питал да не те бъркам я кажи гузен негонен с какво съм те припознал - като напсувах бсп ли? 97 - сергоо сергооо не е ти лесно. Идиоти. Никкой за нищо ви не пита!

2012.08.14 | 23:44

58
Застроете въжможно най-много от София и постройте възможно най-модерната инфраструктура ние в останалата част на България и без това не смятаме да оставаме повечето от нас няма да останат и до към 4 или 5 години ( особенно ако ГЕРБ или БСП пак спечелят изборите и управляват със или без коалиция със ДПС ) ще се изнесем за постоянно някъде другаде нас не ни мислете мислете само за вас си ! Харчете държавните пари само за София ние не сме важни и без това сме просто една много обширна вилна зона със или без море която софианци да посещават и цапат по време на отпуската с или национални празници какво ви пука ние и сега живеем зле свиканли сме не ни мислете !
нидялко

2012.08.14 | 23:03

50
абсолютно си прав, братчед! и все пак за нищо на света не бих живял в миризливата им София!

2012.08.14 | 23:43

57
Бойко Борисов: Метрото излезе по-евтино от АЕЦ "Белене" => Има една важна подробност която никой не споменава верочтно заслепени от чара на дебила от банкя : А именно АЕЦ ( както и да се казва и където и да се намира е инвестиция полезна за цялата страна докато инвестицията в метро пък било то и възможно най-модерното е инвестиция само за града ( в случая София ) където се строи аз не живея в София и редовно си плащам данъците към държавата но в моя роден град нищо не се строи ново и нищо не се обновява или модернизира сигурно е така защото на никого не му пука за останалата част на страната след като София се развива по примерът на Пхенян , а именно град луксозна витрина витрина !
Бял Полуовес

2012.08.14 | 16:50

40
Да строим метро в Лясковец,цялото население ще работи в него и съответно всички ще се возят безплатно!

2012.08.14 | 10:05

18
Казваш, "на никого не му пука за останалата част на страната, след като София се развива по примера на Пхенян, а именно град луксозна витрина"? Нищо луксозно няма, само преди избори кога за кмет, кога за друго разровичкат някоя централна улица, дето нищо й няма, колкото хората да видят (и затова - в работен ден, в пиков час). Ако изключим някои пътни възли и метрото (болезнено задължителни за град с тия размери), то за своите нужди малките градове са много по-оправени от така наречената столица - ама в тях винаги можеш да биеш кмета! (За селата не говоря, там вече не царува България.)

2012.08.14 | 23:08

55
Тиквата защо говори, все едно той го строи това метро още от 1976 година? Тоя наглец построи 42 километра магистрали и все едно опаса цяла България. Сега откри една нова станция и все едно построи цялото метро.
sid

2012.08.14 | 23:08

56
Прав си Жан Виденов и Сергей Станишев построиха къде къде повече .Ако не си съгласен с мене виж черноморието и бакана.
ДВА ВЪПРОСА:

2012.08.14 | 18:58

43
1.Метрото през цяла България ли ще мине,както ел.ток е за всички българи? 2.Метрото само от данъците на столичани ли ще се плати,след като само те ще го ползват или от "ВСИТЕ БЪЛГАРЕ"?

2012.08.14 | 23:07

54
Метрото ще го строят с нашите пари ( без значение дали са пари от бюджета или пари от ЕС те се отпускат на България като държава не само на столичани ) , а тока ще е прескъп само от зелени източници и от централите на руски въглища на Ковачки и Мариците за които ще ни резнат главите от кръста веднъж за да плащаме квоти за парникови газове ( Китай,Индия,Русия и САЩ ) не са подписали протокола от Киото и не плащат нищо докато нашите продажници се втурнаха до го подписват също като търговското споразумение АКТА без дори да са го прочели , и втори път ще плащаме скъп ток заради фототока и ветрогенераторите на Американци и на Руснаци ( Риск Инженеринг е Българо-Руско дружевство един от главните изпълнители при ветро геннераторните системи за генериране на електричевство от възобновяеми източници и също така е и подизпълнител по много дейности в АЕЦ секторът ни през годините !
Радо

2012.08.14 | 23:05

53
Само едно забравя Боко-Тиквата че и метрото е на ток като се затворят всички реактори ще смени мотрисите на дърва!

2012.08.14 | 15:23

34
Ветро генератори и фотоволтаиците на Бойко ( неговата прескъпа гордост за какво са нали за това ги подкрепя тях не АЕЦ ) .

2012.08.13 | 21:26

2
Или с конски впряг като му знам техническата грамотност и екомисленето идеалното решение и камшичната тяга !

2012.08.14 | 23:05

52
"""Метрото излезе по-евтино от АЕЦ "Белене"""" Сравнение за гинес .
Решението е само едно (две) :

2012.08.14 | 23:05

51
Терминал 1 и Терминал 2 и Дим дани няма !

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини