Бойко Борисов: Метрото излезе по-евтино от АЕЦ "Белене" (видео)

  • 13 август 2012 13:59

  • 7248
  • 61
Бойко Борисов: Метрото излезе по-евтино от АЕЦ "Белене" (видео)
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще убеждава председателя на Европейската комисия Жозе Барозу със спестените средства от метрото да се строят други обекти. Това обеща министър-председателят, който инспектира заедно със столичния кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска откри реконструирания бул. "Черни връх".

Спестените средства ще бъдат инвестирани за отсечката до аерогара София и от спирка на метрото бул.”Джеймс Баучер” за една спирка нагоре. Това трасе е 2.5 км, уточни премиерът. Борисов заяви, че е доволен от направеното с общината. Бул. „Черни връх” го кърпехме през ден, трамваите го разбиваха и беше нещо отвратително. Досега цялата инфраструктура под него, канализация, осветление, всичко, което трябваше да се отремонтира, е отремонтирано, един прекрасен булевард, категоричен е Борисов.

Паркинг за 620 автомобила има над спирка бул. „Джеймс Баучер” на новата линия на метрото. Хората, които идват с автомобилите си от планината „Витоша”, комплексите, спират, оставят си автомобила и след пет минути са на НДК, след 7 са на Шератон, а тези пък от „Надежда” на седмата минута са на Шератон, на 12-та минута са на „Черни връх”.

В понеделник гоним майсторите, дотогава всичко трябва да е приключило, и тестовите изпитания, паралелно с двата музея – Ларгото и Света София, трябва да станат до 31 август, каза Борисов. В строителството действаме активно. Еднолична е заслугата на Фандъкова в цветята, украсите и това, че градът стана по-приветлив и красив, каза той.

Борисов се качи на един от новите метровлакове от станция „Европейски съюз", слезе на станция „Национален дворец на културата", а после пропътува разстоянието до последна спирка „Бул. Джеймс Баучер".

"Да знаят данъкоплатците какво струва „Белене" към момента, то е по-скъпо към момента от това, което е столичното метро с всичките булеварди и подземни паркинги над него. Да сравняват хората и да преценяват кое е редно да се прави и кое - не", коментира Борисов.

Метрото ще спести много тонове бензин, задръствания, паркоместа в центъра. А транспортът с метро е екологично чист, защото влаковете са на ток, посочи премиерът.

"Тази мечта, която я имаха софиянци, след 17 дни ще бъде факт", каза той. По думите му - това са над 42-43 километра тунели с оборудване.

Последвайте канала на

Novini.bg
7248 61

Свързани новини

Коментари 61

Добави коментар
sai

2012.08.14 | 16:44

36
Точно така, гусин Тиква! По - евтино е! Във Франция няма метро, булеварди и паркинги, щото хората са си построили 20 централи, нали... Само че тъпото ти метро върви на ток, който след време, когато ЕК и Русия ти спрат Козлодуй, ще внасяш от Турция. И обясни, гусин Тиква, колко ще стане билетчето за метрото, когато тока скочи двойно за тоя период. Пък ти продължавай да разчиташ на Гьобелсовия принцип, че една лъжа, повторена 1000 пъти, се превръща в истина.

2012.08.14 | 16:46

37
Те софианци имат пари тях не ги мисля 75% от тях са или чиновници на държавната хранилка, служители в медии подмазващи се на Бойко и ГЕРБ или работят в фирми срещу поне 50% по-висока заплата от колегите им със същият вид работа някъде другаде в България и 5 лева да стане билетчето на повечето софианци въобще няма да им направи впечатление по цял свят един град независимо от това дали е столица или не инвестира собствени пари в подобни проекти не пари от националният бюджет !

2012.08.14 | 23:43

57
Бойко Борисов: Метрото излезе по-евтино от АЕЦ "Белене" => Има една важна подробност която никой не споменава верочтно заслепени от чара на дебила от банкя : А именно АЕЦ ( както и да се казва и където и да се намира е инвестиция полезна за цялата страна докато инвестицията в метро пък било то и възможно най-модерното е инвестиция само за града ( в случая София ) където се строи аз не живея в София и редовно си плащам данъците към държавата но в моя роден град нищо не се строи ново и нищо не се обновява или модернизира сигурно е така защото на никого не му пука за останалата част на страната след като София се развива по примерът на Пхенян , а именно град луксозна витрина витрина !
Бял Полуовес

2012.08.14 | 16:50

40
Да строим метро в Лясковец,цялото население ще работи в него и съответно всички ще се возят безплатно!

2012.08.14 | 10:05

18
Казваш, "на никого не му пука за останалата част на страната, след като София се развива по примера на Пхенян, а именно град луксозна витрина"? Нищо луксозно няма, само преди избори кога за кмет, кога за друго разровичкат някоя централна улица, дето нищо й няма, колкото хората да видят (и затова - в работен ден, в пиков час). Ако изключим някои пътни възли и метрото (болезнено задължителни за град с тия размери), то за своите нужди малките градове са много по-оправени от така наречената столица - ама в тях винаги можеш да биеш кмета! (За селата не говоря, там вече не царува България.)
dfdfdf

2012.08.14 | 16:46

38
Решението за Белене е взето от САЩ !!!

2012.08.14 | 23:44

58
Застроете въжможно най-много от София и постройте възможно най-модерната инфраструктура ние в останалата част на България и без това не смятаме да оставаме повечето от нас няма да останат и до към 4 или 5 години ( особенно ако ГЕРБ или БСП пак спечелят изборите и управляват със или без коалиция със ДПС ) ще се изнесем за постоянно някъде другаде нас не ни мислете мислете само за вас си ! Харчете държавните пари само за София ние не сме важни и без това сме просто една много обширна вилна зона със или без море която софианци да посещават и цапат по време на отпуската с или национални празници какво ви пука ние и сега живеем зле свиканли сме не ни мислете !
нидялко

2012.08.14 | 23:03

50
абсолютно си прав, братчед! и все пак за нищо на света не бих живял в миризливата им София!

2012.08.14 | 16:50

39
Виж ся, пич. Аз също не обичам централизацията, защото тя не води нищо добро. Само се струпват огромен брой хора в град, който е проектиран за 5 пъти по - малко. Няма нужда да ми пишеш с ирония, както и да ме включваш под някакъв общ знаменател. Ако хората от Варна сте против това, което се случва в София, протестирайте. Ако сте против това, че взимате ниски заплати, протестирайте. Само с мрънкане по форумите няма да стане. Това важи за цяла България, а не само за вас.

2012.08.14 | 16:54

42
Който протестира ( извън София ) , че не взима нормална заплата или не се отнасят нормално към него ( т. е. като като нормален човек ) го УВОЛНЯВАТ ! Мен са ме уволнявали три пъти до сега заради само намеци в тази посока без протести ! Синдикатите ни са пълна скръб ! Във всяка от компаниите в които съм работил в България синдикалистът е бил пръв приятел на директорът или някоя заспала мижитурка която не знам за какво са я сложили там обаче определено не е затова за което трябва да е там , пробвай се да организираш протест в фирма със работници и служители които си пазят работата и ги е страх даже за живота им защото компаниите със непрестъпен капитал ги има само или главно в София ! Всички гледаме какво става по телевизиите някой малко да се оплаче от софианците и се оправят нещата в провинцията даже и смъртни случай или масово неплащане на заплати дори и минимални такива със месеци не трогва никого ! Ти ела да протестираш в провинцията и като ще изгонят от работа , а няма друго работещо предприятие в което да отидеш , а имаш кредит, семейство , деца,болни роднини пенсионери и още доста неща на главата ще те питам как ще стане протестирането и до какво ще доведе това според теб ! Ако приемем , че в София има псевдодемокрация познай какво има извън София ?

2012.08.14 | 16:52

41
Сега ви се е паднало да строите със чужди пари ( по традиция си строите със чужди пари по соца строяхте със руски ( съветски отпуснати като държавен заем на цяла България и със държавни също после само със държавни сега имате и Еврофондове и отново държавните пари ) стройте , че като се изнесем ние безполезните несофиянци , пенсионерите понамалеят и останат главно цигани които сметки и данъци не плащат може и да намалеят парите за изцепките я на кмета ви я на министър-председателят ви(ни) без значение как се казва и от коя партия е ! Държавата добре се грижи за вас две мнения няма по въпросът точете пари стройте малко остава после няма да има , а и ми е интересно като свършат Европарите и намалеят държавните ( защото не се инвестира в индустрия а само в кръчми,хотели и молове ) и издръжката на всичко построено се добави + факта , че голяма част от тези които сега строят няма да са на линия да го поддържат познайте какви чудесни дни ви чакат радвайте се сега е лесно няма да продължи още дълго !

2012.08.13 | 21:27

6
Твърде скъпо плащаме всички за да могат една шепа политици да си помпат рейтингите и да се харесват на ниско образованите и ниско интелигентните си фенове хардлайнери ! Луди пари се дават за грандомански изцепки няма значение дали става дума за АЕЦ Белене или за софийското метро или за някоя друга идиотия в София тези пари са на всички не само на селяните които са станали столичани за последните 50 години и вече са със синя кръв и са свикнали да живеят в лукс платен от всички останали българи ! Стройте не ни жалете ние и така сме си добре не сме имали инфраструктура и скоро няма да имаме ние можем да живеем като в третият свят важното вие столичани да сте Европейци и да не ви е срам като дойде някоя кикимора примерно като Лейди Гага ! Докато сме живи ще плащаме или докато не избягаме , ама и да избягаме ще пуснете някоя патриотична реч как не ние е срам , че си живеем зад граница и не помагаме и волю неволю пак ще има парички за поредната изцепка я на Бойко я на СерГейчо!

2012.08.13 | 21:27

4
Седемнайсти, много пишеш и много емоционално, разбирам те, но какво предлагаш, човече? Да не се строи нищо, защото нямало за всички? Така беше 20 години и не прокопсахме, а затънахме до дъно. Поне строителството дава хляб на доста хора. Иначе какво, да копаме в дъното?
хмм

2012.08.13 | 21:27

5
Вижте, получава се така, защото абсолютно всеки град получава процент от парите на цялата държава, в зависимост от това, колко е процентът от цялото ни население,в този определен град. А на столицата, се дават с 10-20 % повече по същата сметка, защото все пак е столица и трябва, малко или много да изпъкне. Обаче тук и два един проблем, ако още с падането на комунизма, не бяха "напълнили" София със хора от цяла България, сега нямаше да е 1.5 милионен град и щеше да получи по-малък процент! А за еврофондовете, държавата плаща малък процент от общата сума, която е нужна, за постройката! А метрото е нужно на такъв град, Ако например населението във Варна (любимият ми град) се увеличи, не само през лятото, до към поне 700 или 800 хиляди и там ще е нужно метро. Да аз съм съгласен с това, че тук повече пари се наливат, но недейте да се заблуждавате, че ние получаваме кой знае какво, определени хора получават, но само определени и естествено IT секторът. Това е положението и сега, ако махнем за момент София, Пловдив, Варна и Бургас, то населението на БГ, ще се стопи със 70%, за това и ни намаля селското стопанство, за това доматите в сезона им стана по 3-4 лева, за това От Македония се внасят дини за 4 стотинки... какво да говорим?! Положението е объркано в цялата страна, не само в един два по-населени града!!!

2012.08.13 | 21:27

3
Интересно как в западна европа или САЩ не изпъква само столицата и има пари за инфраструктура и в по-малките градове не само за столиците ! Я като си започнал да сръвняваш вземи сравни някоя столица примерно в Германия или Франция със втроият или третият град като развитие и инфраструктура и ни виж ние какъв смях сме после преписвай статистика от учебниците по политикономия !

2012.08.13 | 21:28

7
Модераторът е педал и долен цензорист !

2012.08.13 | 21:28

8
По тази логика,още по евтино щеше да бъде,със рикши.И да не забравите,за двата лъча,два парни локомотива да купите.А, може и тези,които нямат здравни осигуровки да си ги отработят,като го бутат! Ще ви питаме,тази зима глупако!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини