Родители ще съдят социалното министерство

  • 13 август 2012 07:15

  • 721
  • 1
Родители ще съдят социалното министерство
©

Родители се готвят да съдят социалния министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко. Причината за тяхното недоволство е, че не са съгласни детските надбавки да се дават само на бедните. В момента надбавки получават само родители, чиито общ доход не надхвърля 500 лева. Над 100 семейства са се включили в подписката, която ще бъде внесена през есента в социалното министерство и в парламента, пише в. Стандарт.

"Искаме депутатите отново да преразгледат закона, защото тук става дума за явна и безпрецедентна дискриминация. Парите, които се отпускат за децата, не са помощи, а надбавки. Това означава, че всеки родител трябва да има право на тях", разкриват родители пред вестника. Според тях чашата с търпението на над 100-те родители е преляла, когато са разбрали, че надбавките за първолаци също ще се дават според доходите.

"Не е възможно да отрежат и тези надбавки на децата ни, те са равни, заедно ходят на училище с ромите, седят на един чин с тях, но само ромските хлапета взимат надбавки, а нашите деца - не", коментираха още родители. Те очакват социалното министерство да ги покани на среща, след като внесат подписката. "В противен случай, освен че ще заведем дело, ще излезем и на протести, защото ни омръзна да работим, за да храним тези, които се правят на бедни", допълват те. Най- вероятно протестите ще бъдат организирани за 1 октомври, когато се очаква да се разглежда бюджетът за идната година. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
721 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
1

2012.08.13 | 11:45

1
porednoto '''dobro''re6enie na ''nai dobrite''ypravnici v ''nai-yspialata'' durgava v evropa.bravo.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини