Профили ментета на родни политици заливат социалните мрежи

  • 11 август 2012 14:31

  • 1654
  • 4
Профили ментета на родни политици заливат социалните мрежи
©

Фалшиви профили на български политици заливат социалните мрежи в интернет, пише в. „Монитор”. Някои от акаунтите, клониращи държавниците в нета, са създадени като техни лични акаунти, а други като фен страници и групи, обединяващи съмишленици.

Най-разпространени във „Фейсбук” и „Туитър” са профилите на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Те са десетки, а вероятно дори стотици. От „Дондуков” 1 обясниха, че нито един от тях обаче не е създаден и не се поддържа от самия Борисов или от оторизирани от него хора. Посредством профил менте мним премиер вече се е сприятелил с почти 5000 души, какъвто е и таванът, определен от администраторите на „Фейсбук”. Ликът на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното също се появява в доста фалшиви профили във „Фейсбук”. В единия от тях той е представен като истински полиглот, владеещ освен български английски, немски, турски и италиански. От биографията на Плевнелиев на сайта на президентството обаче става ясно, че по последните два езика той няма познания. Чрез друг неистински профил на държавния глава той пък е приятел с един от мнимите премиери. Подобни виртуални контакти са завързали и министри. С реалният си профил МО шефът Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март например общува с фалшив Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. От „Дондуков” 2 заявиха, че официален профил на институцията ще има на по-късен етап. В момента усилията били съсредоточени в новия сайт, който се очаква да тръгне пилотно до месец. Президентството все пак вече има активен профил в „Туитър”, който тръгна от сряда със заминаването на Плевнелиев за Лондон.

Сред най-активните във „Фейсбук” и „Туитър” политици с истински профили е еврокомисарят ни Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, която постоянно публикува информация за дейността си и призиви за хуманитарна помощ. Много активно общува посредством социалните мрежи и дипломат номер 1 Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27, чието ведомство също бълва информация в своите страници във „Фейсбук” и „Туитър”. Чрез последните си публикации министърът докладваше за прибирането на закъсалите в Швеция българи и изразяваше радостта си от успехите на наши спортисти в Лондон.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1654 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Гейко Борисов

2012.08.13 | 06:39

4
Какво общо има с политиката Педала от Банкя, че ще има профил. Този боклук не трябва да има профил а надгробна плоча! Бойко! Да ти ебааа майката, която те е изсрала и е забравила да пусне водата!

2012.08.13 | 06:39

3
http://e-sim.org/lan.44660/

2012.08.13 | 06:39

2
Той Борисов не може да използва компютър така че със сигурност тези всички профили неговите са фалшиви.

2012.08.12 | 20:55

1
3, hahaha, добре казано!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини