Започват масови проверки на производителите и търговците на зърно

  • 07 август 2012 11:02

  • 1214
  • 0
Започват масови проверки на производителите и търговците на зърно
© Булфото

Масови проверки на производителите и търговците на зърно започват в цялата страна. Това каза министърът на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на по време на внезапна проверка на пристанище Варна Запад.

Министърът посочи, че в проверката ще се включат Министерството на земеделието и храните, Национална агенция за приходите, Икономическа полиция, Транспортното министерство. Самите проверки ще бъдат под надзора на Министерство на финансите. Целта е да се провери кой плаща данъци и да се предотврати източване на ДДС по тази линия.

Министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на посочи, че проверките започват от Варненски регион и ще обхванат цялата страна. Ще се проверяват кораби, ТИР-ове и всички по веригата.

Измамите от този тип нанасят щети на републиканския бюджет за милиони левове, заяви земеделският министър.

Той съобщи, че до този момент са изнесени 524 000 тона зърно. Найденов добави, че 90% от износа е бил за Европейския съюз, а останалите 10% за Близкия изток. Към момента реколтата възлиза на 4,1 млн. тона зърно. По думите на министъра към момента не се забелязва увеличение на цената на хляба. Такава не се и очаква да има. По отношение на цената на гроздето и виното Найденов посочи, че засега е рано да се правят прогнози дали ще има увеличение. Действително сушата оказва изключително негативно влияние. По повод на мерки, които отново са отворени за кандидатстване в средата на годината – Млад фермер, общинската, и други, министърът посочи, че има огромен интерес.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1214 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини