Целогодишно на фарове от днес

  • 07 август 2012 06:57

  • 5200
  • 11
Целогодишно на фарове от днес
©

От днес всички шофьори ще бъдат длъжни да карат с включени фарове и през деня, след като влязоха в сила приетите преди дни от депутатите промени в Закона за движение по пътищата, които са поместени в днешния брой на „Държавен вестник”. С тях се въвежда изискването автомобилите да се движат с включени светлини във всяка част на денонощието, при това целогодишно, а не както досега само през зимата.

В първите няколко седмици катаджиите само ще отправят устна забележка към нарушителите, след което те ще бъдат санкционирани с 50 лв. От петък влизат в сила и гласуваните от парламента солени санкции за джигитите, за които обаче няма да има никаква аванта от страна на КАТ, пише "Монитор". Неспирането на зебра и преминаването на червено ще се наказват вече с двойно по-голяма глоба от 100 лв. Скача и санкцията за пияните и неправоспособните водачи, които ще горят вече от 500 до 1000 лв. и с книжките си за поне 6 месеца, а не както сега само за един. Тапиите ще им се отнемат максимум за 1 г. Въвежда се и възможността КАТ да спира колите им от движение за период до 1 месец. Същото наказание чака и собствениците на автомобили, които са дали ключовете от тях на почерпен шофьор, или такъв, който не разполага със свидетелство за управление. Който откаже проба с дрегер, ще олеква 2 бона и ще се прощава с книжката си за 2 г. Шофьорите, спрели на инвалидно място, пък ще се бъркат 200 лв.Скачат драстично и глобите за пешеходците. Вместо с фиксираните досега 10 лв. те ще олекват между 20 лв. и 50 лв., като най-строго ще се наказва преминаването на платна с мантинели, пресичането на червено и неспазването на командите на регулировчика.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5200 11

Коментари 11

Добави коментар
С.

2012.08.12 | 16:08

11
За наше добро е в крайна сметка. За любителите на конспирацията има също много хляб - лобитата на търговците на ламБи и алтернатори не спят!!! Не виждам нищо лошо в новата промяна. Само като гледам за последните години колко пъти са видоизменили ЗДП... чеша се по главата и все си казвам, че има нещо сбъркано в тази държава.

2012.08.07 | 18:30

1
ТО ВЕЧЕ ЦЯЛАТА НИ ДЪРЖАВА Е СБЪРКАНА !!!!!!!!
vasko di

2012.08.12 | 16:07

10
Това е пълно безумие ! Трябва да се кара разумно и фаровете не са фактор за това . Те и на фарове карат с 200 км/ч . Освен това се натоварва излишно ел. уредбата на колата и акумулатора и светещите механизми. В Европа вече се отказват от това , защото са разбрали , че не върши работа по превенцията за безопасност на пътищата , а и замърсяването и разхода на гориво се увеличава !!! Това е пълна "безумуца" - дано следващото правителство го отмени /защото това явно не ги дообмисля нещата/.!!!
dan

2012.08.12 | 16:06

9
Следващата простотия каква ще е?!! Да си пробием по една дупка в резервоара,защото Валентин Златев ще фалира!!! Карате ме насила да гласувам за комунистите, мамка ви!
много си зле, толква зле, че няма накъде

2012.08.08 | 15:29

7
Ти си много зле човече, както и по-голямата част от българския народ. Толкова сте наивни и загубени, и не проумявате как всяко правителство е различно и батака все по - голям. Няма значение дали гласуваш за тези, за комунистите или други... Всичко е едно и също. За толкова време се смениха всички партии, никой не е потърсил сметка на никого, задай си въпроса: защо?

2012.08.09 | 16:49

8
А какви ще са глобите и на кого ще се налагат за тия дупки по пътищата или пак ние сме виновни за тия дупки и глобите ще отнасяме ние ?????
и жабата вдигнала крак

2012.08.08 | 15:28

6
сега ще се "заредят " по транзитните пътища за преминаващи чужди ......що лапачка ше има,нищо че веднъж плащат винетка за преминаване през разбитите ни пътища....ю а ако sи взема една каруца+конче важи ли това за светлините???? ...
Радо

2012.08.08 | 15:28

5
Въобще на управляващите не им дреме за живота на хората в България. Ако беше ефективна системата със светлините най големите икономики щяха да я въведат цялата работа е да се събират пари от хората и да се купува повече гориво. Както е известно карането на светлини увеличава разхода на гориво ужким са загрижени за природата и за намаляването на вредните емисии а в същото време караме на фарове и ги увеличаваме.
С.

2012.08.08 | 11:49

2
Радо, понеже автомобилните климатици също увеличават разхода на гориво, и в цифрово изражение разликата е в десетки пъти в полза на светлините, предлагам да се возим и да се пържим.. Не че повечето не го правят. Музикалната екипировка също изразходва енергия във вид на електричество, което също е пари в някакво гориво. Не разбирам срещу какво точно роптаете? Кисненето във фейсбук, слушането на чалга, гледането на близкоизточни мелодрами и холивудски сериали също е разход. Удивително същество е българинът - накараш го нещо да направи и започва да те убеждава колко си тъп и как няма смисъл да се прави едно или друго нещо...
иван

2012.08.08 | 15:28

4
Характерно за властимеещите -чиста проба он-----м, имитация на загриженост и деиствие и пълнене на бюжета. В Англия и Австрия отмениха целогодишното каране на фарове защото се оказа , че злополуките с пешеходци,мотористи и велопедисти се увеличават многократно ,но в нашата полицейска държава така е най лесно вместо да се оправят дупките по улиците и пътищата-основна причина за злополуките.
кара боичо

2012.08.08 | 15:27

3
нека ми вземат и х,,,,,,,,

Добави коментар

Водещи новини