В Пловдив строят домове за 80 сираци

  • 06 август 2012 19:08

  • 3931
  • 1
В Пловдив строят домове за 80 сираци
©

Община Пловдив спечели проект за строеж на пет къщи и едно защитено жилище за деца, лишени от родителска грижа и такива в риск, съобщи зам.-кметът Димитър Кацарски.

Строителните дейности са на стойност 3,751 млн. лева и са по програма на Агенцията за закрила на детето за деинституционализация на деца и младежи от домовете.

Две от къщите са предвидени в „Тракия" и по една в „Централен", „Столипиново" и местността Гладно поле. Защитеното жилище ще бъде изградено на ул. „Богомил", съобщи Дарик. Домовете ще бъдат построени и обзаведени по всички европейски изисквания и в тях ще живеят общо 70 деца и 8 младежи, обясни Кацарски.

Той уточни, ще проектът се е забавил с половин година заради завишени цени за изпълнение, заложени от предишната общинска администрация. Това е наложило пренаписването му и на окомплектоването наново на цялата проектна документация.

По данни на общината в трите дома за сираци в Пловдив - "Олга Скобелева", "Мария Луиза" и "Рада Киркович" се отглеждат общо 220 деца. За следващата година, съобразно националната стратегия за деинституционализация, се планира техният брой да бъде намален с 35 деца.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3931 1

Коментари 1

Добави коментар
пенчо питанката

2012.10.28 | 13:08

1
Сираци,значи.... ами да трябват домове ,че да има къде да отглеждаме мургавия,послушен бъдещ електорат....

Добави коментар

Водещи новини