Пиеш бира в парка в Пловдив- глобяват те 500 лева

  • 01 август 2012 10:31

  • 1442
  • 1
Пиеш бира в парка в Пловдив- глобяват те 500 лева
©

Общината в Пловдив забрани пиенето на бира в паркове и градинки. Глобата е от 50 до 500 лева. Интересното е, че консумацията на бира в парковете в града е забранена още преди 3 години, но едва сега местната власт дръзва да потърси сметка на нарушителите.

Борбата с показното пиене на алкохол на обществени места цели да ограничи вредното въздействие на подпийналите младежи върху малките деца и да осигури спокойствието на гражданите, обясняват от общината. Младите хора, които пият бира и патрончета, после изхвърлят отпадъците където им попадне, твърди Георги Маринов, началник на "Отдел обществен ред и сигурност" . Той допълва още, че след употребата на напитките, хората изпразват съдържанието на стомасите си на всевъзможни места. С новите строги мерки това ще бъде прекратено и Пловдив ще стане по чист. Вече са съставени и първите 12 акта.

 

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1442 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.08.01 | 18:12

1
И какво е това решение? Като не може в парка - ще пият по пейките пред блоковете. Защо вместо това не направите пейки по-далече от детските площадки. Не вярвам ако има такива, някой да отиде да седне до майка с количка да пие и да слуша пищенето на хлапетата. А до празненето на стомасите - направете тоалетни и няма да се ползват "всевъзможните" места. Създайте условия нещата да стават по приличен начин, а недейте просто да налагате ограничения, чието спазване ще избие в друг проблем!

Добави коментар

Водещи новини