САЩ одобряват решителните действия срещу кризата в Европа

  • 01 август 2012 09:39

  • 655
  • 1
САЩ одобряват решителните действия срещу кризата в Европа
©

Американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият изрази подкрепа за "решителни действия" за разрешаване на дълговата криза в еврозоната на среща с италианския премиер Марио МонтиМарио Монти Марио Монти – италиански политик и икономист. Роден на 19 март 1943 г. във Варезе, северна, предаде "Ройтерс" .

Разговорът между двамата е бил съсредоточен върху икономическите развития в еврозоната. Белият дом отбеляза, че Обама осъществява редовни контакти с европейските лидери за състоянието на икономиката в Европа. Според съобщението европейските представители изказват решимост да запазят общата европейска валута.

Американски представители се безпокоят, че икономическият спад в Европа може допълнително да повлияе негативно върху икономиката на САЩ преди предстоящите на 6 ноември президентски избори, посочва Ройтерс. Преизбирането на Обама е заплашено и от високата безработица в САЩ, както и от забавения икономически растеж.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
655 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
asd

2012.08.06 | 20:12

1
E щом и те ни разрешават може

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини