Гърция върви към банкрут

  • 31 юли 2012 09:14

  • 1125
  • 2
Гърция върви към банкрут
©

Гърция се приближава към банкрута. Политиците от управляващата трипартийна коалиция не успяха да постигнат съгласие за съкращаване на разходите с 11 и половина милиарда евро, каквито са изискванията на международните кредитори.

Ако такова съгласие не бъде постигнато и Гърция не получи на 20 август поредния транш от финансова помощ, страната е сериозно застрашена от изпадане в неплатежоспособност.

Международните партньори отказват да отпуснат транша в случай, че Атина не направи очакваните бюджетни съкращения.

Засега не е ясно кога ще приключат преговорите между коалиционните партньори в Гърция. Според някои от тях спадът в гръцката икономика се е оказал по-голям от очакваното, а гръцкото общество не може да понесе още тежести.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1125 2

Коментари 2

Добави коментар
2

2012.07.31 | 19:58

2
Да им пратим един министър на финансите да им въведе валутен борд,че да видим могат ли още икономии или не могат.
Тервел

2012.07.31 | 19:58

1
Ми така става. Я вижте Южна Корея без никаква помощ има същия стандарт на живот ( ако съдим по БВП на човек ) като Гърция. В Южна Корея хората работят до спукване, там е нормално ( както и в Япония ) да се вижда хората да се събуждат полу-убити, да ходят на работа, да дават 110% от себе си, и полу-мъртви да се връщат вкъщи, само да спят. Те със тази упоритост успяха да си осигорят силна икономика. А тези гърци, мързят ги да извъвят 50 метра, и се радват на същия живот. Защо? Ми защото след като влезе в ЕС, се спукаха да вливат пари. Да ви кажа през 1939, икономиката на България е била много по добра от гръцката, въпреки че сме загубили 1-вата световна и сме им плащали репарации. Те са свикнали само да им се дава, при това положение естетсвено че ще банкрутират. Сега вече не могат да разчитат и на Германия, те казаха че повече няма да правят конпромиси, защото и тяхната икономика започна да се колебае.

Добави коментар

Водещи новини