Затягат контрола над колетите

  • 26 юли 2012 19:18

  • 1036
  • 1
Затягат контрола над колетите
©

След атентата в Бургас всички клонове на пощенските станции у нас работят при драконовски мерки за сигурност, съобщи БНТ. Стриктно се спазва въведеният на 19 юли код "червено". Със специален скенер се преглеждат всички пратки. Българският център за размяна и сортиране работи вече пета години, но до момента охраната не се е натъквала на пакети с взривни вещества.

В сортировъчния център на „Български пощи" се разпределят писмата и колетите, които влизат и излизат от страната. Преди да отпътува по предназначение, всяка пратка щателно се проверява. Ако служителите по сигурността забележат на скенера неразрешен товар, пакетът се отваря, но това става с изричното съгласие на собственика.

Георги Ницов, ръководител на отдел „Информационна сигурност" в „Български пощи", разказва, че когато в колетни пратки, получавани и пристигащи от чужбина или пък за вътрешната мрежа, се установи наличието на оръжие, се спира пратката. Най-често намираните оръжия са пистолети и ловни оръжия.

Ако собственикът на нерегламентирания пакет откаже той да бъде отворен пред съответните органи, колетът се конфискува и се остава за съхранение в специален склад. Такива случаи обаче са рядкост. Затова пък зачестяват некоректните клиенти и затова от „Български пощи" припомнят, че пратките се запечатват само в присъствието на квалифициран служител.

Последвайте канала на

1036 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.07.27 | 01:37

1
а ще спрат ли да изчезват колети на митницата? :( вашта мама

Добави коментар

Водещи новини