Диана Ковачева: Атентатът е престъпление, което нямат давност

  • 19 юли 2012 08:44

  • 782
  • 1
Диана Ковачева: Атентатът е престъпление, което нямат давност
©

Никоя страна не е застрахована от подобни инциденти, като атентата в Бургас. Това каза в студиото на "Денят започва" министърът на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент. Българските институции правят всичко възможно, в тази ситуация е важно те да са единни в действията, а от особено значение в този момент е връзката с Европа и НАТО, допълни тя.

Не бива да се подхожда емоционално, въпреки че моментът е труден. Трябва да се запази спокойствие, за да може да се направи цялостен анализ на ситуцията, каза още Ковачева и добави, че става въпрос за едно от онези престъпления, които нямат давност - няма значение кога ще бъдат установени и заловени извършителите, те ще бъдат наказани. Виждате, че такива тежки престъпления като престъпления срещу човечеството, военни престъпления, геноцид, на практика са изведени извън границите на отделните държави в наднационални институции, каквато е например Международния наказателен съд.

Министър Ковачева коментира оповестения вчера мониторингов доклад на Европейската комисия за напредъка на България през последните пет години в сферата на сигурността и съдебната система. По думите й, не бива да се случва от доклад, който е 50 страници, да бъдат извадени пет думи и на тях да се прави извод за цялата ситуация.

Докладът е обективен. Той дава информация както за напредъка на България през годините, така и за това, по което трябва да се работи още. Той не е крайно критичен, а препоръките са изпълними, допълни тя.

Според Ковачева, не трябва да има вот на недоверие към кабинета от страна на бившата власт, тъй като докладът обхваща и част от тяхното управление.
 

Последвайте канала на

782 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
dada

2012.07.19 | 15:44

1
Диана Ковачева: Атентатът е престъпление, което нямат давност Тая пък от кога взе да разбира, да си чете доклада на ЕК и да се учи, че пак станахме за смях

Добави коментар

Водещи новини