Драконовски мерки за сигурност в Бургас

  • 19 юли 2012 06:23

  • 1798
  • 0
Драконовски мерки за сигурност в Бургас
© Булфото

Продължава огледът на мястото на взрива на паркинг пред летище „Сарафово“.

Разпитват се очевидци, преглеждат се записите от охранителните камери в района. Провеждат се оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия.

Чартърният полет с туристи, предимно израелски граждани, е излетял от Тел Авив вчера в 14.41 часа българско време и кацнал в Бургас в 16.43 часа. На борда на самолета са пътували 155 пътника. В 17.24 часа, при качването на част от туристите в автобус за трансфер до курортен комплекс „Слънчев бряг“, е произведен взрив. Според предварителните списъци на автобуса е трябвало да се качат 47 пътника. В момента на взрива малка част от тях са били в близост. В резултат на експлозията са пострадали 37 души. Те са приети в болници в Бургас. Трима са били настанени в реанимация. По-късно един от тях е починал. Установено е, че той е шофьорът на автобуса М. К./36 г./, български гражданин. По първоначални данни на местопроизшествието са загинали петима туристи. В следствие на взрива са нанесени поражения и на паркираните в съседство 3 автобуса.

Към момента Летище Бургас е затворено, полетите са пренасочени към Летище Варна. На територията на аеропорта „Сарафово“ се намират 64 израелски туристи. Осигурени са им храна и напитки от БЧК, одеяла и медицинска помощ. В непрекъснат контакт с тях са представители на посолството на Израел в България.

На територията на Бургаска област е засилено полицейското присъствие, повишени са мерките за сигурност в хотелите, в които са отседнали израелски туристи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1798 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини