Плевнелиев след терористичния акт на Летище Бургас: Ужасен съм

  • 19 юли 2012 06:08

  • 3064
  • 3
Плевнелиев след терористичния акт на Летище Бургас: Ужасен съм
© Булфото

"Шокиран и ужасен съм от случилото се на летището в Сарафово.

Осъждам всякакви форми на тероризъм и насилие, които са неразбираеми и абсолютно неприемливи за нас", казва президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в специална декларация относно тероритстичния акт срещу израелски туристи на Летище Бургас.

"България е страна, в която от векове мирно съжителстват много етноси и вероизповедания и в която толерантността е основна ценност за обществото. Затова шокът ни от случилото се е още по-голям и решимостта ни да предотвратим подобни инциденти в бъдеще е още по-твърда", заявява държавният глава.

"Изразявам искрени съболезнования на семействата на загиналите и споделям тяхната болка. Това е едно изпитание както за израелския, така и за българския народ, които имат изключително близка и, бих казал, братска връзка. България и българските власти ще направят всичко по силите си, за да бъдат наказани извършителите на този жесток терористичен акт. Убеден съм, че е създадена необходимата организация и експертите правят всичко възможно да гарантират сигурността на българските и чуждите граждани на територията на страната. Необходимо е, без значение от усилията и необходимите ресурси, в най-кратки срокове извършителите да бъдат разкрити и изправени пред съда", пише още в позицията си Пленелиев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3064 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
EMIL

2012.07.19 | 20:31

3
Sreshto teroristite ne se voiuva sus Zakoni,a s razmazvane.Te horata ot Mosad preduprediha otdavna!Vseki arabski raion trebva da bude :inspektiran: postoianno,vkluchitelno i kletkite v Rodopite!
Pаtronius

2012.07.19 | 20:31

2
"България е страна, в която от векове мирно съжителстват много етноси и вероизповедания и в която толерантността е основна ценност за обществото. Затова шокът ни от случилото се е още по-голям . Това е общо разпространеното мнение, но е вече старо от преди 20 години. За едно поколение всичко става, а предишните мюсулмани сега са фундаменталисти и на драго сърце са помогнали на братята по вяра, друг е въпроса че както със всичко докато проблема не ни удари с юмрук в лицето не разбираме.
Marcellus the Centurion

2012.07.19 | 20:31

1
След наплива на евреиски туристи у нас не е изненадващо за никого ,че са атакувани на наша територия,където не е никакъв проблем да пъхнеш още един куфар с бомба в багажното отделение на автобуса.Последиците за българския туризъм вероятно ще са катастрофални за един или два сезона.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини