Съдът ще се произнесе по делото САПАРД след месец

  • 11 юли 2012 17:31

  • 903
  • 1
Съдът ще се произнесе по делото САПАРД след месец
© Булфото

Софийският Апелативен съд се отказа днес да обяви решението си по делото САПАРД.

Припомняме ви, че делото е за източване на 7, 5 млн. евро по програма САПАРД. Присъдата трябваше да дойдеа в навечерието на очаквания следващата седмица евродоклад.

От държавното обвинение поискаха присъдите, наложени от СГС на 30 юни 2010 година да бъдат потвърдени.

Тогава бизнесменът Марио Николов беше осъден на 12 години затвор, Ана Шаркова, Валентин Ангелов, Лазарина Георгиева и Иван Иванов получиха по 10 години затвор. Мариана Николова - 5 години затвор, а Григор Главеев получи 3 години затвор.

Радмил Петров и Петя Хаджииванова бяха оправдани на първа инстанция.

В началото на днешното заседание съдът отхвърли искането на защитата за назначаване на съдебно техническа експертиза за установяване на материала, от който са направени камерите за мелене на месо на съответните машини.

Според прокурора събрани са достатъчно доказателства, които са внимателно анализирани от градските съдии и с тях се доказва съществуването на добре организирана престъпна група, в която основна роля е заемал Марио Николов.

Според защитата на шестимата осъдени не са събрани такива доказателства.

Обвинението по член 212 от НК е несъставомерно, не е доказано и съществуването на престъпно сдружение.

Адвокатът на Марио Николов Менко Менков изрази недоумението си как може клиентът му едновременно да е подбудител, помагач и извършител по едно от обвиненията. Коя роля градският съд приема, че Марио Николов е осъществил - една от трите, две от трите, или три от трите, запита той.


 

Последвайте канала на

Десислава Станева
903 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пострадал

2012.07.12 | 20:22

1
Съд за тоя мошенник.Да знаете само колко хора е завлякал тоя?Гледачи на патета,шофьори,гъшачи, и още колко не знам.Но това е тяхната порода.Синчетата на хората на ДС.Но сега е дошло време като ли,че ще си платят.Пък и "ГОЦЕ" вече не е президент.Ако има господ ДАНО!

Добави коментар

Водещи новини