Делото по САПАРД е в застой

  • 21 юни 2012 11:40

  • 780
  • 0
Делото по САПАРД е в застой
©

Едно от делата за източване на средства по програма САПАРД в Софийски апелативен съд не тръгна поради нередовно призоваване на един от подсъдимите - Радмил Петров.

Делото е срещу Марио Николов, Мариана Николова, Ана Шаркова, Валентин Ангелов, Лазарина Георгиева, Иван Иванов, Радмил Петров, Петя Хаджииванова.

Припомняме, през 2010 година градските съдии наложиха 12 години затвор на бизнесмена Марио Николов за източване на 7.5 млн. евро от програма САПАРД. Първоначално в схемата бе замесен и Людмил Стойков, но той не стигна до подсъдимата скамейка.

Преди две години Николов бе признат за виновен като ръководител на организирана престъпна група и за използване на документи с невярно съдържание.

Според прокуратурата Николов е организирал престъпна група, която чрез документи с невярно съдържание е извършила особено тежък случай на документна измама в особено големи размери.

Съпругата на Николов - Марияна също бе призната за виновна. Тя получи 5 години за документното престъпление. Още тогава веднага, след като бе произнесена присъдата, адвокатът на Марио Николов - Менко Менков заяви, че жалбата вече е написана.

В САС се води и друго дело срещу Марио Николов за пране на пари. По него той получи 10 години затвор и 30 000 лв. глоба. Съпругата му Марияна получи 8 години и отново същата глоба.

Людмил Стойков бе подсъдим по това дело, но съдът го оправда.

Последвайте канала на

Десислава Станева
780 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини