Сретен Йосич и Туцо замисляли убийството на Бойко Борисов

  • 11 юли 2012 16:15

  • 5755
  • 3
Сретен Йосич и Туцо замисляли убийството на Бойко Борисов
©

Сретен Йосич и Янко Попов-Туцо са разговаряли за убийството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, според показанията на  Калоян Йорданов, дадени пред съдия от Софийски градски съд.

Това се случило в дома на Йосич в Белград, става ясно от протокол от разпит, прочетен по делото „Килърите” днес.

Разговорът е станал в дома на Йосич в Белград, като на него са присъствали освен Йорданов и двама приближени на сърбина с прякори Новац и Струя. Според казаното от Йорданов, Туцо е бил човекът на Йосич в България. Те са били толкова близки, че Попов е поставил на мобилния си телефон снимка, на която са прегърнати.

Йорданов е присъствал и на разговори между двамата, на която са дискутирани неуредени финансови отношения между Христо Ковачки и Сретен Йосич. Янко възнамерявал да възложи убийството на човека на Ковачки в Сърбия – Борислав Георгиев, когото наричали Атома, на Боби Кърпата. При това се говорело за изключително голямо сума за изпълнение на мократа поръчка – до 2 млн. евро. След като видял във вестник информация за едно от убийствата, кое точно Йорданов не можал да се сети, Йосич казал „Браво. Така се прави”.

Според свидетелските показания, Янко Попов е разпределял мокри поръчки, а Петър Стоянов – получавал от Попов, и разпределял мокри поръчки.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5755 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.02.19 | 04:24

3
Да да това са глупости и какво ако са решили нямало да го направят така ли. Изобщо не ме е*е той си мутра като тях!

2013.02.19 | 04:23

2
Ще го видим Боко като му мине мандата и падне имунитета!!! Дали тогава ще има смелостта да стои в България и да се показва всеки ден като клоун и да плюе глупости по народа.
Е и'

2013.02.19 | 04:23

1
Жената по цял ден ми вика "шътъ прибия бе пиянде с пиянде", ама никой не пише за това. А случаят е актуален и достоверен, не като писаниците - тоз бил на седянка, та вуните си говорели ...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини