Сретен Йосич броил 3 млн. евро на Кирил Добрев от БСП

  • 08 юни 2012 06:09

  • 7313
  • 5
Сретен Йосич броил 3 млн. евро на Кирил Добрев от БСП
©

Сръбският мафиот Сретен Йосич е финансирал БСП с 3 млн. евро през пролетта на 2009г., малко преди да бъде арестуван в къщата на Слободан Милошевич, твърди в. Уикенд. Това признание е част от показанията на Боян Джамалов, защитен свидетел в процеса срещу бандата за мокри поръчки "Килърите".

Според Джамалов, Йосич е поддържал трайна връзка с Кирил Добрев, шеф на младежката организация на БСП и близък до бившия президент Георги Първанов. През пролетта на 2009г. Йоца Амстердама броил 3 млн. евро на Кирил Добрев, като парите трябвало да послужат за парламентарните избори, проведени през юни 2009г. Пачките били пренесени в сакове през границата от мъж на име Кирил Кирилов, който бил придружаван от служители на отряда "Оса" към ДАНС, подчинена на Алексей Петров. Чрез служебните карти на ДАНС, придружителите на Кирил Кирилов избегнали проверки и въпроси на браздата, пише вестникът. Тайнственият Кирил Кирилов е първи братовчед на Кирил Добрев, а прякорът му в Гоце Делчев е Киро Тока, твърди Уикенд. Родственикът на Кирил Добрев изпълнява ролята на червен касиер на БСП.

Според вестника е имало среща между Сретен Йосич и Младен Червеняков. Срещата била уредена от адвокат Костадин Сирлещов, шеф на кабинета на бившия енергиен министър Милко Ковачев, пише Уикенд.

Последвайте канала на

Novini.bg
7313 5

Коментари 5

Добави коментар
Стоянов

2013.07.22 | 15:23

5
Долните комунисти винаги са били подмолни , мръстни лъжци! А че са мафиоти отдавна всички знаят, а че агента Гоце е лицето на мафията в страната отдавна всички знаят - само бетонираните червени мозъчета няма как да го осъзнаят и машинално и под строй още ще гласуват за тая бандитска партия- заради тях вече 23 год. не можем да се отървем от пипалата на комунизма! Полша , Чехия ,Словения , Словакия и т.н. отдавна го направиха и виж къде са, а ние още си седим в блатото на комунизма - докога??

2013.07.22 | 10:34

3
Стоянов само си спомни произхода на управляващите и не се чуди защо е така за съжаление по всичко личи че никога ама никога няма да сме като германците дори и след 1000 години но за това сме си виновни само ние простаците!!!
вестник "ШОК"

2013.07.22 | 14:41

4
Кви са тия измислени новини....вестник "уикенд' написал,кой му вярва на тоя жълт парцал?!?!

2013.07.21 | 22:33

2
Това е цената за Бойко Борисов да отиде в Белград. Имаше и комисия с председател-Христо Бисеров. Тогава той много плюнка похаби, но сега трябва да каже-колко е взел?????????? ПРЕДАТЕЛИ!!!

2013.07.21 | 21:06

1
И без него си го знаех. Само той ли им е броил?

Добави коментар

Водещи новини