Китай иска да цензурира онлайн видео съдържание

  • 11 юли 2012 11:55

  • 812
  • 0
Китай иска да цензурира онлайн видео съдържание
©

Регулаторните органи на Китай за радиоразпръскването и интернет съобщиха на интернет видео доставчиците, че трябва да преглеждат всички програми, преди да ги направят достъпни, и така засилиха държавната цензура върху все по-популярните сериали и кратки филми в интернет, предаде АП.

Новите правила бяха оповестени съвместно от Държавната радио, филмова и телевизионна администрация и Държавната служба за интернет информация. Решението е било взето в отговор на бързото увеличаване на онлайн видео програми, някои от които съдържали вулгарности, прекомерно насилие или порнография.

Правилата ще са в защита на по-млади потребители и ще способстват за увеличаване на онлайн програмите с високо качество.

В изявлението се посочва, че доставчиците на онлайн видеоматериали ще носят отговорност за програмите в мрежата и трябва да преглеждат съдържанието, преди да го публикуват, макар да не споменава конкретни стандарти и наказания.

Според служител в отдела за връзки с обществеността в най-известния доставчик в Китай на онлайн видеоматериали Юку новата заповед няма да има голям ефект върху компанията, тъй като тя вече има стотици служители, които проверяват всички материали, качвани на сайта.

Последвайте канала на

БТА
812 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини