Има пари за увеличаване на лекарските заплати, смята Дянков

  • 11 юли 2012 11:54

  • 820
  • 1
Има пари за увеличаване на лекарските заплати, смята Дянков
©

Напълно във възможностите на здравните заведения е да се увеличи основната заплата. Това каза министърът на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи пред журналисти в Министерски съвет. Според министъра по този начин ще има по-голяма прозрачност колко получава съсловието, а и пари за увеличение има.

Дянков заяви, че в здравните заведения „реалността е както в администрацията” - лекар получава средно 850-900 лева, но се оказва, че средномесечно взема два-три пъти повече от различни добавки. Министърът посочи, че ръстът трябва да е за целия персонал, за да стане ясно кой какво получава. Освен това във времето ще има положителен ефект, например за вземане на кредит от банка.
В държавните болници имаме механизъм – през Борда да се вземе решение за увеличаване на заплатите.

За общинските и частните това трябва да е решение на съответния собственик. Убеден съм, че ако това тръгне в държавните болници и те влязат в по-високи рамки на основната заплата, другите ще ги последват, каза той. Според Дянков – това ще бъде тенденция, но не мигновена. Министърът каза, че е разговарял със здравния министър Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, да има финансови одитори постоянно в бордовете на болниците. Според него – тогава по съвсем друг начин ще изглеждат финансите им. По думите му - правилно е да се проверява за платени здравни и социални осигуровки при разпоредителни сделки с имущество.
Министърът заяви, че България няма изгода да бърза да кандидатства за членство в еврозоната.

Последвайте канала на

820 1

Коментари 1

Добави коментар
js_rs

2012.07.17 | 03:56

1
Доста време хвалеше др. Т.Ж. , а от известно време започна да хвали и някои от олигарсите им. Но щом е започнал да хвали олигарсите, с които рита топка, трябва да знае, че освен активите поема и техните пасиви / негативи / - така е прието навсякъде по света / пазарна икономика / ! Когато един търговец си хвали стоката и ако тя е некачествена , то последствията си остават за него ... Както се казваше в една поговорка - ' Ако не познаваш някого, виж му приятелите ! ' При това положение няма как да изпитвам симпатии към него, а и няма закон, който да ме задължава за това ! П.П. Ако не му харесва това, че изказвам собствено мнение, то тогава да премахне чл. 39, 40 и 41 от Конституцията ! Между другото , доста станаха вече предлаганите от неговата партия закони в пленарна зала, които са в пълно противоречие с Конституцията . Последният такъв е предлаганият от тях закон да се отнема правото на собственост върху имущество, ако не са са платени здравните осигуровки . Ако това не е диктатура, тогава какво е - европейско развитие на гражданите в БГ ? Ха - ха !

Добави коментар

Водещи новини