Камери следят за инциденти на северния плаж в Бургас

  • 11 юли 2012 10:38

  • 1169
  • 0
Камери следят за инциденти на северния плаж в Бургас
©

Бургаският плаж е първият по Черноморието, който разполага с видеонаблюдение. То ще заснема всеки метър от брега и водата, заяви концесионерът Атанас Атанасов.

За записващата техника фирмата е направила мащабна инвестиция, с цел обезпечаване сигурността и спокойствието на туристите. Камерите ще бъдат в помощ и на 26-те спасители, съобщи Атанасов.

До момента са монтирани 3 камери. До дни ще приключи монтажа и на останалите три устройства. Шестте камери са от висок клас и ще работят 24 часа в денонощието. Северната ивица е с дължина километър и 700 метра. Ефектът от "видеоочите" ще е по-скоро превантивен. При сигнал от наблюдателните устройства ще се отзовава и полицията. Освен видеонаблюдение, за плажуващите на северния плаж има и безплатен интернет. От услугата могат да се възползват всички с лаптоп, нетбук или джи ес ем с Wi-Fi. Тя ще бъде достъпна до края на септември по цялата северна ивица. От фирмата концесионер допълниха, че уеб камери ще излъчват директно видео от морския бряг. До няколко дни посетителите на сайта www.burgasbeach.bg ще гледат метеорологичната обстановка на плажа в реално време.

Последвайте канала на

БТА
1169 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини