300 души ще доугасят пожара на Витоша

  • 05 юли 2012 22:01

  • 630
  • 0
300 души ще доугасят пожара на Витоша
©

Уточнени са местата, където има тлеене на „Бистришко бранище" във Витоша и натам ще бъдат насочени усилията утре, каза началникът на Националния оперативен център „Пожарна безопасност и защита на населението" главен инспектор Тодор Бързилов, цитиран от Труд.

Около 250-300 души ще работят утре, за да ограничат развитието на отделните огнища, които горят и отделят пушек заради изгаряне на дървесната маса, която се намира в обхванатата от пожара площ.

Към 19:00 часа е извършено облитане с хеликоптер на „Гранична полиция". През нощта на мястото на пожара ще работят около 50 души със седем пожарни автомобила и осем мотопомпи. Съставът е подменен. Благодарение на съвместните усилия на пожарникари, военнослужещи, служители на Столична община, доброволци, днес не е дадена възможност огънят да се развива извън периметър, в който е ограничен, каза Бързилов.

Пожарът на Витоша е под контрол от снощи, ограден е отвсякъде и по всички фронтове са направени просеки. Подава се вода от всички страни по фронтовете, направена е просека от 1,8 км, по която се движат противопожарни автомобили и се подава вода.

Продължава доразширяването на просеките и подаването на вода към огнището на пожара. Днес цял ден са работили хеликоптерите от Българската армия и от частна фирма.

Последвайте канала на

Novini.bg
630 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини