Плевнелиев: Успехът на Гърция е важен за нас

  • 05 юли 2012 17:02

  • 770
  • 2
Плевнелиев: Успехът на Гърция е важен за нас
©

За нас успехът на Гърция е важен. Това каза пред журналисти в Солун президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното по време на двудневното си посещение в южната ни съседка.

"Реформите в Гърция са съществени, те определят донякъде и бъдещето на региона, на инвестициите, на икономическото развитие. Европа и светът следят с много голямо внимание какво се случва в Гърция. Гръцкият министър-председател беше изключително развълнуван, че в първите дни на неговата работа и преди началото на тежки реформи, които го чакат от петък в парламента, той има една държава, един ръководител, който може да му стисне ръката, да му каже една добра дума и да му пожелае успех", добави държавният ни глава.

"Получих уверенията на министър-председателя и по телефона в личния разговор, че ще има решителни действия, ще има ясна програма. България получи и своето признание като държава, която е символ и на реформи. Посоката в региона се задава: реформи за конкурентноспособност и успех", каза още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

"Гръцкият бизнес в България изобщо не е в криза. През 2011 година търговските отношения между България и Гърция бяха на рекордно ниво. Цифрите доказват, че обменът между България и Гърция през 2011 г. е почти три милиарда евро. Гръцките фирми са сериозен фактор в България, те създават над 100 000 работни места и работят за икономическото развитие на България. Не бива да подценяваме компетентността и потенциала на гръцките инвестиции в България и в региона. Те могат да допринесат не само за просперитета на нашата държава, но и на региона като цяло. Подготвят се нови инвестиционни проекти и нови инфраструктурни проекти. Гръцките инвестиции в България не са проблем, те са фактор на растежа", заяви държавният глава.

По-рано резидентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното стана почетен гражданин на Солун. Титлата му бе връчена от кмета Янис Бутарис. Плевнелиев получи и златния медал на града. Изказвания имаше от председателите на групите в Общинския съвет на Солун.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
770 2

Коментари 2

Добави коментар
1

2012.07.06 | 09:07

2
слаб президент но то като знам коя партия го излъчи не се учудвам

2012.07.06 | 08:45

1
uspehut na gurcia!.vseki moment moje da gi izritat ot evropeiskia suiuz za6toto ne moje samo da se papka emi triabva i ba4kane i proizvodstvo.ni6to protiv tiah no ne stava samo da se jivurka. tova da si prezident na bulgaria ot gerb bilo goliama rabota.svaliam vi 6apka za glupostite koito rusite vseki boji den.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини