Плевнелиев: Успехът на Гърция е важен за нас

  • 05 юли 2012 17:02

  • 774
  • 2
Плевнелиев: Успехът на Гърция е важен за нас
©

За нас успехът на Гърция е важен. Това каза пред журналисти в Солун президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното по време на двудневното си посещение в южната ни съседка.

"Реформите в Гърция са съществени, те определят донякъде и бъдещето на региона, на инвестициите, на икономическото развитие. Европа и светът следят с много голямо внимание какво се случва в Гърция. Гръцкият министър-председател беше изключително развълнуван, че в първите дни на неговата работа и преди началото на тежки реформи, които го чакат от петък в парламента, той има една държава, един ръководител, който може да му стисне ръката, да му каже една добра дума и да му пожелае успех", добави държавният ни глава.

"Получих уверенията на министър-председателя и по телефона в личния разговор, че ще има решителни действия, ще има ясна програма. България получи и своето признание като държава, която е символ и на реформи. Посоката в региона се задава: реформи за конкурентноспособност и успех", каза още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

"Гръцкият бизнес в България изобщо не е в криза. През 2011 година търговските отношения между България и Гърция бяха на рекордно ниво. Цифрите доказват, че обменът между България и Гърция през 2011 г. е почти три милиарда евро. Гръцките фирми са сериозен фактор в България, те създават над 100 000 работни места и работят за икономическото развитие на България. Не бива да подценяваме компетентността и потенциала на гръцките инвестиции в България и в региона. Те могат да допринесат не само за просперитета на нашата държава, но и на региона като цяло. Подготвят се нови инвестиционни проекти и нови инфраструктурни проекти. Гръцките инвестиции в България не са проблем, те са фактор на растежа", заяви държавният глава.

По-рано резидентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното стана почетен гражданин на Солун. Титлата му бе връчена от кмета Янис Бутарис. Плевнелиев получи и златния медал на града. Изказвания имаше от председателите на групите в Общинския съвет на Солун.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
774 2

Коментари 2

Добави коментар

2012.07.06 | 08:45

1
uspehut na gurcia!.vseki moment moje da gi izritat ot evropeiskia suiuz za6toto ne moje samo da se papka emi triabva i ba4kane i proizvodstvo.ni6to protiv tiah no ne stava samo da se jivurka. tova da si prezident na bulgaria ot gerb bilo goliama rabota.svaliam vi 6apka za glupostite koito rusite vseki boji den.
1

2012.07.06 | 09:07

2
слаб президент но то като знам коя партия го излъчи не се учудвам

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини