БТВ отново застана зад АСТА

  • 05 юли 2012 14:41

  • 2404
  • 5
БТВ отново застана зад АСТА
©

След като получиха обществено порицание за едностранното отразяване на протестите срещу Закона за горите, БТВ отново предизвика потребителите в Интернет с тенденциозното си отношение по въпроса за споразумението АСТА. След като Европейският парламент отхвърли договора, който вещаеше тотално следене в мрежата, от телевизията решиха "тънко" да го подкрепят.

Минути след емисията на БТВ - "Новините", социалната мрежа "Фейсбук" прегря от споделяния на клипче, показващо тенденциозност в предлаганата от телевизията информация, съобщи БЛИЦ.

Според недоволните потребители за пореден път служителите на Красимир Гергов не са представили всички гледни точки. Причина за това било желанието на БТВ за прокарване на споразумението, което да помогне за развиване на платената платформа за съдържанието в сайта на телевизията.

При внимателен преглед на клипа действително се наблюдава акцентиране върху опозиционните коментари в Европарламента. "Гласуването дойде въпреки призивите на консерваторите да се изчака мнението на Европейския съд в Люксембург. Той трябваше да реши дали АСТА противоречи на законите на съюза", подчертават от БТВ .

Това явно не се стори достатъчно на продуцентите. Затова и репортажът продължава: "Междувременно творческите индустрии в Европа реагираха остро срещу решението на евродепутатите, което щяло да ощети интелектуалната собственост, процеса на създаване на работни места и икономическото развитие на Европа".

Без регламентираните от ACTA ефективни присъди, отреченото от повечето интернет потребители Voyo.bg помогна на ловки хакери. Те издърпаха шумно рекламирания последен епизод на сериала "Стъклен дом" и го пуснаха за свободно разпространение в мрежата няколко дни преди телевизионното му излъчване.

Последвайте канала на

Novini.bg
2404 5

Коментари 5

Добави коментар

2012.07.13 | 10:29

5
Абе, тия гледа ли ги някой изобщо?

2012.07.13 | 10:29

4
Само дебилите фенове на ГЕРБ и педалите и курвите както и слабоумните пенсионери заради мазните турски бози !
как?

2012.07.13 | 10:29

3
Как няма да застанат зад акта като новото им "VOYO" ще направи много пари ако се приеме ACTA всеки с интересите си.Но БТВ-то нещо не ме радват не защитават интересите на народа а на богаташите дето ги тъпчат отзад с пари

2012.07.13 | 10:29

2
И как войо ще направи много пари? Аз на битиви простотиите и сега не ги гледам, при условие, че са ми безплатни, а за платеното войо ще тръгна да давам пари?! Ти чуваш ли се?!

2012.07.13 | 10:29

1
коя беше тази телевизия???

Добави коментар

Водещи новини