Нудисти щурмуват варненския плаж

  • 05 юли 2012 09:47

  • 15693
  • 6
Нудисти щурмуват варненския плаж
© Булфото

Пуритани скочиха срещу ширещата се голотия по плажовете във Варна. Плажовете ни са се обърнали на нудистки сборища, а малките деца, които ходят с родителите на море, растат с представата, че да се показваш чисто гол на публично място, е нещо естествено, жалваха се пред репортер на „Монитор” възрастни варненци.

Вече не знаем на кой плаж да отидем, за да не срещаме хора, които не се съобразяват с останалите и се разхождат голи навсякъде, казват възпитаните в духа на добрите стари нрави. Според тях мястото на подобни изяви е на специализираните нудистки плажове.

„Свикнахме с голите каки по цици, но мъже и жени да си показват всички прелести по плажовете е вече прекалено и би трябвало да има някакъв контрол и санкции. Все пак плажът е обществено място", възмутено обясняваше една от възрастните жени. Тя бе видимо притеснена от голите тела около нея и невъзможността й да дава адекватни обяснения по мъжката и женска анатомия на разпитващата я любознателна невръстна внучка, с която бе на плажа.

„За никого не е тайна, че летовниците у нас не са от най-дисциплинираните”, коментира шефът на общинската дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред” Стойчо Бакалов. Според него много от почиващите нямат елементарна плажна култура. Повечето си мислят, че всичко се върти около тях.

От своя страна пълномощникът на фирмата концесионер на варненския централен плаж „Лазурен бряг 91” Андрей Василев уточни, че според закона, плажовете са общодостъпни за всички хора. Все пак трябва да има спазване на етични норми, баланс и граници. Така при прояви на лош вкус като гореописания случай, може да се потърси съдействието на полицията.

Сега обаче дори морските спасители нямат право да въдворяват ред по плажовете и често им се налага също да търсят съдействие от полицейските автопатрули. Силовото ведомство пък няма нужния ресурс, за да осигури постоянно представители на реда по плажните ивици и разчита на сигнали при инцидент или други нередности, обясни шефът на водното спасяване към БЧК-Варна Лаврентий Силов.

Последвайте канала на

15693 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Zeitgeist

2017.07.14 | 18:57

6
Това все пак е човешкото тяло. Не трябва да има нищо срамно и притеснително.

2016.05.03 | 19:54

3
то по тая логика кой решава и защо дали внучката да не прави секс след като е човешко независимо на колко години е:)

2017.07.14 | 18:56

5
Ако на приятелката ти й е приятно да се разхожда гола ,със сигурност няма да е стеб,както става ясно от коментарите ти! Тук не става въпрос дали всичко трябва да сме съблечени или по бански на плажа! Според мен трябва да сме така като се чустваме най-добре,а за това трябва да изберем и подходящото място! Кога най -после ще се научи българина да уважава хората около себе си?
занаятчия

2016.09.02 | 23:23

4
нека внучката да заповяда да й предам малко уроци. да й задоволя любопитството де

2013.08.17 | 08:21

2
На внучката вече й се чука, но не знае как да го обясни

2013.08.11 | 22:51

1
"...невъзможността и да дава адекватни обяснения по мъжката и женска анатомия на разпитващата я любознателна невръстна внучка, с която бе на плажа." Ето това е истинският проблем - простотията!

Добави коментар

Водещи новини